Tilaa Uutiskirje!

Paikallisten lehtien myyntitykki ja journalisteja palkittiin

Paikallislehdistön vuoden myyntitykki on Armi Vähä-Pudas Kalajokiseudusta. Paikallislehtien journalistipalkinnon sai Itä-Hämeen päätoimittaja Jari Niemi ja kaupunkilehtien päätoimittajapalkinnon Suur-Jyväskylän Lehden Tapani Markkanen.

Ajankohtaiset

Myyntipäällikkö Armi Vähä-Pudas on valittu paikallislehdistön vuoden 2017 myyntitykiksi.

Vähä-Pudas työskentelee Keski-Pohjanmaan Kirjapaino -konserniin kuuluvassa Kalajokiseutu-lehdessä. Paikallislehtien myyntiorganisaatio Suomen Paikallismediat (SPM) järjesti valtakunnallisen kilpailun toista kertaa tänä vuonna.

Valinta ei ollut helppo.

– Armin erilainen asenne työhön kuitenkin oli helppo havaita hakemuksesta. Hän kokee olevansa paikkakuntansa puolestapuhuja, ei pelkkä ilmoitusmyyjä, SPM:n toimitusjohtaja Outi Saarinen toteaa tiedotteessa.

Vähä-Pudas itse kertoo tiedotteessa olevansa palveluammatissa, jossa auttaa asiakkaita saavuttamaan tavoitteensa.

”Uskon vahvasti paikallislehteen ja siihen, että tällä työllä voin vaikuttaa paikkakunnan kehittymiseen.”

– Suurimman kiitoksen saan, kun asiakas kertoo minun olevan tärkeä ihminen hänen työnsä kannalta tai sanoo miten paljon hän arvostaa, että myyn mitä hän tarvitsee enkä mitä itse haluan. Silloin tiedän, että välillämme vallitsee molemminpuolinen luottamus ja arvostus ja olemme niin sanotusti samalla puolella.

– Uskon vahvasti paikallislehteen ja siihen, että tällä työllä voin vaikuttaa paikkakunnan kehittymiseen.

Palkinnon tarkoitus on nostaa esiin ja kunnioittaa paikallislehtien mediamyyjien työtä.

Sanomalehtien Liiton järjestämillä Suurilla Lehtipäivillä Oulussa jaettiin muitakin palkintoja. Suomen kaupunkilehtien päätoimittajat ry:n vuoden päätoimittajan palkinnon sai Suur-Jyväskylän Lehden Tapani Markkanen.

Palkitsijoiden mukaan Markkanen tunnetaan aktiivisena kaupunkilehtien kehittäjänä ja alan uranuurtajana. Hän on toiminut laajasti alan järjestötehtävissä ja ideoinut vetämäänsä Suur-Jyväskylän Lehteen sisältö- ja markkinointikonsepteja, joista on otettu mallia eri puolilla Suomea ilmestyviin kaupunkilehtiin.

Paikallislehtien journalistipalkinnon sai tänä vuonna Itä-Hämeen päätoimittaja Jari Niemi.

3 000 euron arvoisen palkinnon myöntää Paikallislehtien päätoimittajayhdistys (PPY).

Niemelle palkinnon toi juttusarja joukkohaudoista Versowood Oy:n tehdasalueella Heinolan Vierumäellä.

Palkintoraadin puheenjohtajan Ella Nurmen mukaan jutut ovat osoitus siitä, että pienen uutisen taakse saattaa kätkeytyä moninainen kokonaisuus, jos toimittajalla on kykyä ja halua kaivaa pintaa syvemmältä.

Ensimmäiset jutut punaisten joukkohaudasta julkaistiin Itä-Hämeessä viime vuonna. Lehti uutisoi Versowoodin halusta siirtää hauta ja siihen liittyvä muistomerkki muualle. Sittemmin alueella on tehty muun muassa maatutkauksia, joissa on todettu, että joukkohautoja onkin todennäköisesti yhden sijasta kolme. Lisäksi muun muassa Museovirasto on ottanut kantaa hautojen siirtoon.

PPY:n Journalistipalkinnon tarkoitus on kannustaa paikallislehtien tekijöitä laadukkaaseen journalismiin ja valokuviin, tutkivaan journalismiin, sananvapauden edistämiseen, rehelliseen kriittisyyteen, ammatilliseen rohkeuteen sekä paikallislehtien kehittämiseen.

Muokattu 2.11.2017 klo 21:27: Lisätty tieto Suomen kaupunkilehtien päätoimittajat ry:n jakamasta palkinnosta. Muokattu 3.11.2017 klo 10:26: Lisätty kaupunkilehtien palkinnon perusteet.

> Katso täältä, mitkä paikallis- ja kaupunkilehdet palkittiin Sanomalehtien Liiton kilpailussa Suurilla Lehtipäivillä Oulussa.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast