Tilaa Uutiskirje!

Mika Pettersson: ”Valtion tuki tasapainottaa hetkellisesti STT:n talouden”

Ajankohtaiset

Hallitus esittää lisäbudjettiesityksessään, että Suomen Tietotoimistolle annettaisiin 1,5 miljoonan euron kertaluontoinen tuki uutistoimintojen turvaamiseen murrosvaiheessa.

STT:n toimitusjohtaja, vastaava päätoimittaja Mika Pettersson pitää esitystä pitkän prosessin yhtenä etappina. STT:n toiminnan rahoituksessa on ollut ongelmia asiakasmenetysten takia.

– Tämä on valtiolta tärkeä signaali siitä, että moniäänistä uutisointia ja uutistoimistotoimintaa voidaan tukea. Tuki hyödyttää suoraan asiakkaitamme, koska voimme jatkaa toimintaamme nyt ainakin hetken aikaa rauhallisesti.

”Tämä on valtiolta tärkeä signaali siitä, että moniäänistä uutisointia ja uutistoimistotoimintaa voidaan tukea.”

Pettersonin mukaa summa vakauttaa STT:n talouden noin vuodeksi. Tämä vuosi menisi STT:llä muuten tappiolliseksi, mutta nyt talous saadaan tasapainoon.

– Johto, omistajat ja asiakkaat saavat aikaa suunnitella toimintaa kestävälle pohjalle, ja pystymme myös jatkamaan esimerkiksi robotiikan ja tekoälyn kehittämistä, Pettersson sanoo.

Esitys lisätalousarvioksi on määrä antaa eduskunnalle torstaina.

Valtion tuen myöntämisen ehtona on suunnitelma yhtiön talouden vakauttamisesta sekä esitys siitä, miten uutistoimistotoiminnalla voitaisiin hyödyttää laajasti suomalaista mediakenttää muun muassa robotiikkaa ja keinoälyä kehittämällä.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

 

Juttua muokattu 29.5.2018 klo 13.26: lisätty tieto tuen myöntämisen ehdosta.

Lisää aiheesta