Tilaa Uutiskirje!

Media-alan oma lehti

Näkökulmat

Kirjoittaja on Suomen Lehdistön päätoimittaja.

Suomen Lehdistö on kertonut Suomen sanomalehdistön asioista laadukkaasti ja luotettavasti jo vuodesta 1930.

Ennen oman lehden perustamista Suomen Sanomalehdenkustantajain Liitto oli julkaissut vain liiton jäsenille tarkoitettuja tiedonantoja.

Jäsenviestien tilalle haluttiin saada ”lehdistön etuja valvomaan kaikkien tilattavissa oleva aikakauslehti, joka voisi ilmestyä sisällöltään monipuolisempana ja vaihtelevampana sekä rakentua laajemmalle pohjalle”. Lehden haluttiin kattavan lehdistöala kokonaisuudessaan. Samalla se olisi ”kaikkien tällä alalla toimivien ammattilehti ja yhdysside”.

Lehden tarkoituksiin kuuluivat myös alalla ilmeneviin epäkohtiin puuttuminen, lehdistön moraalin ylläpitäminen ja lehden eri osastojen yhteistyön edistäminen.

Katsomme mediamaailmaa sanomalehdistön näkökulmasta mutta avarin silmin. Perinteiset mediarajat ovat monin paikoin rikkoutuneet, ja kaikki mediat ovat samojen kysymysten äärellä.

”Suuri yleisökin saanee lehtemme välityksellä selvän monesta seikasta, joka sen mieltä on kiinnittänyt, mutta jota se ei tähän asti ole voinut itselleen selvittää”, kuului oman aikansa palvelujournalismin määrittely.

Suomen Lehdistö on hieno nimi, ja lehden tarkoitus ja tehtävä pätevät edelleen. Tiedotusvälineiden yleisnimenä lehdistön on korvannut media, mutta sen ytimessä on yhä sanomalehtien uutistyö.

Uuden määritelmämme mukaan Suomen Lehdistö on media-alan oma lehti. Tarjoamme hyödyllistä tietoa ja näkemyksiä kaikille media-alalla työskenteleville ja mediasta kiinnostuneille.

Katsomme mediamaailmaa sanomalehdistön näkökulmasta mutta avarin silmin. Perinteiset mediarajat ovat monin paikoin rikkoutuneet, ja kaikki mediat ovat samojen kysymysten äärellä.

Lupaamme olla vahvasti mukana sanomalehdistön ja koko kotimaisen median tulevaisuuden tekemisessä. Haluamme tarjota ratkaisuja ja ajateltavaa kaikille media-alalla tai sen kanssa työskenteleville.

Suomen Lehdistö puolustaa vapaata sanaa ja sen vastuullista käyttöä, korkeatasoista journalistista etiikkaa ja suomalaisille tuotettavaa monipuolista ja moniarvoista mediatarjontaa.

Painettu lehti säilyy Suomen Lehdistön ykköstuotteena.

Sen rinnalla aktivoimme lehden uutispalvelua verkossa ja kehitämme digitaalista julkaisemista.

Mediamaailmassa on tapahtunut viime vuosina erittäin paljon. Muutosten tahti näyttää vain kiihtyvän.

Lukemalla Suomen Lehdistöä pysyt mukana median muutoksissa ja mahdollisuuksissa.

Lisää aiheesta