Tilaa Uutiskirje!

Lukulaite lisäsi lehden lukemista

Ajankohtaiset

Sähköistä Varttia kuukauden testanneet vantaalaisperheet kertoivat lukulaitteen lisänneen innostusta lehdenlukuun. Moni testaajista olisi valmis vaihtamaan paperisen ilmaisjakelulehden lukulaiteversioon. Suurin osa testaajaperheistä kaipasi kuitenkin runsaampaa sisältöä lukulaitelehteen. Moni kertoi haluavansa nimenomaan paikallista sisältöä.

– Meille oli pieni yllätys, että sisällön merkitys nousi niin voimakkaasti esiin. Käyttäjien kommentit kertovat siitä, että sisältö on ratkaiseva, ja siihen ihmiset kiinnittävät eniten huomiota. On silmiinpistävää, että käytettävyydestä tuli niin vähän kommentteja. Edes mustavalkoisuus ei häirinnyt, Sanoma Kaupunkilehtien päätoimittaja Janne Kaijärvi kertoo.

Metropolia Ammattikorkeakoulun kehittämään lukulaitteeseen ei toivottu lainkaan lisäominaisuuksia. Käyttäjille riitti, että laite toimii ja lehti päivittyy ajallaan. Moni testaajista kertoi käyttävänsä laitetta kotona, vaikka samalla sen kehuttiin sopivan kiireeseen ja kulkevan kätevästi mukana.

Seuraavaksi laitteen testaus jatkuu Kiinan Shanghaissa ja Fengjyanissa helmikuussa. Lehtikumppani vaihtuu People’s Dailyyn. Kiinan testiä varten tabletti saa uusia teknisiä ominaisuuksia ja sen kuoren väri vaihtuu valkoisesta punaiseen.

– Kiinan testissä saatetaan jo kokeilla laitteen lataamista aurinko- ja keinovaloenergialla, koska hankkeessa on mukana alan johtava osaaja Kiinasta. Kiinassa keskitytään muutenkin enemmän laitteen fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

Kiinasta Metropolia ammattikorkean kehittämä maailman ohuin lukulaite palaa jälleen Suomeen testattavaksi.

– Ainakin seuraavassa Suomen pilotissa valolla toimiva lataus on jo mukana. Saattaa olla, että samalla tutkimme, miten sisällöstä voisi saada maksun.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast