Tilaa Uutiskirje!

Lovari pisti liveksi

Ajankohtaiset

Loviisan Sanomat ja Östra Nyland ovat aloittaneet paikallisten tapahtumien live-lähetykset. Avausohjelmana verkkosivuilla nähtiin muutama viikko sitten Loviisan kaupunginvaltuuston kolmetuntinen kokous.

Kuvauskalustona on yksi kevyt kamera ja suoraa lähetystä verkkoon välittävä live-laite, joilla toimittaja voi kuvata verkossa livenä julkaistavaa materiaalia keikoiltaan.

– Halpaa ja helppoa, kertoo videolähetyksen tekemisestä päätoimittaja Arto Henriksson.

Tarkoitus ja laskelmat on myös siitä, että hommasta saadaan tuloja kunnalta ja ilmoittajilta.

Toistaiseksi Henriksson on lehtien ainoa kameramies. Hänen mukaansa lehdet pääsevät kuvauksessa hyvin alkuun jo runsaan tuhannen euron kalustolla. Lähetyksen saa verkkoon ilmaiseksi.

– Jos kuitenkin haluaa myös tallentaa lähetykset ja taata peräti 8 000 samanaikaisen katsojan pääsyn lähetykseen, se maksaa operaattorimaksuna 200 euroa kuukaudessa.

Jatkossa Lovarin ja ÖN:n verkkosivuilla voi nähdä myös uutistapahtumia. Silloin lehtien nettisivuille tulee live-lähetyksestä kertova teksti ja linkki, jota klikkaamalla lähetyksen saa näkyviin.

Jos omien livelähetysten tekeminen kiinnostaa, niiden tekemiseen saa opetusta Sanomalehtien Liiton järjestämässä videokuvauksen koulutuksessa Helsingissä 5. huhtikuuta.

 

 

Lisää aiheesta