Tilaa Uutiskirje!

Länsiväylä ostaa uutisia verkkolehti Viisykköseltä

Vuoden verkossa toimineen Viisykkösen sisällöt tihentävät kaupunkilehti Länsiväylän uutiskampaa Kirkkonummella.

Ajankohtaiset

Espoossa ilmestyvä kaupunkilehti Länsiväylä ja verkossa vuoden verran toiminut Kirkkonummen paikallislehti Viisykkönen ovat aloittaneet sisältöyhteistyön.

Sopimuksen mukaan Länsiväylä saa vapaasti käyttää Viisykkösen Kirkkonummea koskevia sisältöjä.

Sanoma- ja kaupunkilehdet ovat tuottaneet yhdessä sisältöjä jo kauan. Sen sijaan viime vuosina verkkoon syntyneet journalistiset julkaisut ovat toistaiseksi olleet näistä kuvioista ulkona.

Viisykkönen seuraa intensiivisesti Kirkkonummea, joka on Länsiväylän levikkialueella. Haluamme panostaa sinne, sillä Kirkkonummella on aikamoinen kasvubuumi menossa.

Länsiväylän päätoimittaja Risto Hietanen perustelee ratkaisua uutiskamman tihentämisellä Kirkkonummella.

– Viisykkönen seuraa intensiivisesti Kirkkonummea, joka on Länsiväylän levikkialueella. Haluamme panostaa sinne, sillä Kirkkonummella on aikamoinen kasvubuumi menossa.

Seuranta-aluetta läpäisevän Kantatie 51:n mukaan nimettyä Viisykköstä pyörittää Paavo Rantalainen, joka on työskennellyt pitkään toimittajana, viimeksi MTV:llä. MTV:ltä pois jättäydyttyään hän perusti oman verkkolehden.

Viisykkösen sisältölinjana on tehdä lyhyttä ja napakkaa paikallisuutista. Rantalainen seuraa tarkasti esimerkiksi kunnallista päätöksentekoa ja poliisiaiheita.

Juttuja ilmestyy viikossa 15–20, ja sivusto kerää 5 000–6 000 viikoittaista lukijaa.

– Ratkaisevaa Viisykkösen perustamisessa oli, että suomenkieliseen, journalistisesti hyvin tehtyyn uutispalveluun on ollut täällä erityisen suuri tarve, Rantalainen sanoo.

Kirkkonummella ei esimerkiksi ilmesty omaa suomenkielistä paikallislehteä.

Rantalaisen tavoite on saada Viisykkösestä myös taloudellisesti kannattava ilmoitusmyynnin avulla. Hän suunnittelee laajentavansa seurantaansa myös Siuntioon ja Inkooseen.

Lisää aiheesta