Tilaa Uutiskirje!

Länsi-Savo ja Itä-Savo sekä Sanoman maakuntalehdet juttuvaihtoon

Ajankohtaiset

Sanoman maakuntalehdet Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat sekä Itä-Savo ja Länsi-Savo kokeilevat sisältöyhteistyötä.

Aluksi yhdessä tuotetaan ajattomia juttuja liitteisiin, mutta Länsi-Savon päätoimittajan Tapio Honkamaan mukaan tarkoitus on löytää ”mahdollisimman paljon viisasta yhteistyötä”.

Kesällä yhteistyötä arvioidaan kriittisesti ja päätetään sen jatkosta.

– Kannattavuus uhkaa heiketä, ellemme löydä uusia toimintatapoja. Yksi keino on yhteistyö, Honkamaa perustelee.

Yhteistyö Sanoman suuntaan oli Honkamaan mielestä luontevaa lehtien suurin piirtein saman koon sekä henkilösuhteiden vuoksi. Ennen Honkamaata Länsi-Savon päätoimittajana toimi Sanoma Lehtimedian maakuntalehtien vastaava päätoimittaja Pekka Lakka.

Sanoma tiivistää yhteistyötä myös konsernin sisällä.

Vuoden alusta asti Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat ovat julkaisseet teemasivuillaan Helsingin Sanomien juttuja. Pekka Lakan mukaan kokemukset ovat kaksijakoiset. Samat sisällöt ärsyttävät noin kymmentä prosenttia lukijoista, jotka tilaavat myös Helsingin Sanomia. Toisaalta vaihdossa saadut jutut ovat olleet laadukkaita.

Huhtikuun alussa aloittaa lisäksi Etelä-Saimaan sekä Sanoman omistaman paikallislehti Uutisvuoksen yhteinen Imatran toimitus.

Lakan mukaan mikään Sanoman lehti ei ole saavuttanut riittävän suurta peittoa Imatran talousalueella lähes 15:stä seudulla työskentelevästä toimittajasta huolimatta.

– Jotakin pitää tehdä uudella tavalla, sillä emme pärjää Imatralla, Lakka perustelee.

Imatralle haetaan nyt uutispäällikköä, joka toimii samalla Uutisvuoksen päätoimittajana. Hänen tehtävänsä on linjata toimituksen työ niin, että sisällöt palvelevat molempia lehtiä. Toimenkuvien muutoksista johtuen käynnissä on yt-neuvottelut, jotka eivät tähtää väen vähentämiseen.

Suuri muutos Sanoman maakuntalehdissä tapahtui vuonna 2010, jolloin perustettiin kaikkiin kolmeen lehteen sisältöjä toimittava yhteistoimitus. Lakka uskoo, että yhteistyö tulee vain lisääntymään suomalaisten sanomalehtien välillä.

– Kriittinen piste on, jos yhteistyön pyörittäminen vie voimia paikallisuutisilta. Vielä ei olla lähelläkään sitä.

 

 

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast