Tilaa Uutiskirje!

Kuulostaako oudolta: nuorisojoukko pelasti hukkuvan?

Näkökulmat

Jonna Tolonen, Sanomalehtien Liiton nuoret lukijat ja sanomalehti opetuksessa -toiminnan yhteyspäällikkö

Sanan ”nuorisojoukko” googlaamalla saa tulokseksi muun muassa seuraavanlaisia osumia: ”ryösti pitserian keskellä yötä”, ”kävi miehen kimppuun tönimällä ja mailalla lyömällä”, ”nujakoi Maskussa”, ”tehtaili murtoja” ja ”kasasi esteen junaradalle”. Ensimmäisen sadan osuman joukossa on pari neutraalia, muttei yhtään positiivista otsikointia.

Tällä viikolla Vartti uutisoi Helsingin Maunulan Alepan rajoittaneen koululaisten asioimista liikkeessään. Päiväsaikaan kaupassa voi enää käydä yhtä aikaa vain viisi koululaista.

Jos en ymmärrä Alepan toimintaa, niin välillä tulisi mediankin katsoa itseään peilistä. Toivotetaan nuoret tervetulleiksi yhteiskuntaan myös sana- ja aihevalinnoilla. Kertoisiko se yhteiskuntamme asennemuutoksesta, jos näkisimme useammin mediassa otsikoita kuten ”nuorisojoukko pelasti hukkuvan” tai ”nuorisojoukko paransi palvelukonseptia”? Tällaistakin tapahtuu ympärillämme.

Kirjoittajaa voi seurata Twitterissä @jonnatolonen.

 

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast