Tilaa Uutiskirje!

KSF Media uusii johtamismallinsa

Ajankohtaiset

KSF Media hakee viidelle omistamalleen lehdelle yhteistä lehtipomoa.

Hufvudstadsbladet, Västra Nyland, Borgåbladet, Östra Nyland ja Loviisan Sanomat saavat uuden vastaavan kustantajan, joka vastaa sekä taloudesta että sisällöistä.

Lehtien nykyiset päätoimittajat jatkavat tehtävässään nimitettävän henkilön alaisuudessa.

KSF Median hallituksen puheenjohtajan Kaj-Gustaf Berghin mukaan vastaava malli on yleinen ruotsalaisissa lehdissä.

– KSF Mediahan on yhdistänyt kaikki muut funktionsa paitsi sisällön tuotannon, Bergh sanoo.

Yhteinen johto tekee sisältöyhteistyön koordinoimisesta helpompaa. Jo nyt lehdet ovat vaihtaneet jonkin verran juttuja, ja ne julkaisevat yhteistä HBL+-viikkolehteä tabletille.

Muualta talouselämästä tulevana tuntuu oudolta, että joku vastaa vain kuluista ja toisen tehtävä on hankkia tulot.

Konserni halusi myös yhdistää taloudellisen ja sisällöllisen vastuun samalle henkilölle.

– Muualta talouselämästä tulevana tuntuu oudolta, että joku vastaa vain kuluista ja toisen tehtävä on hankkia tulot, Bergh sanoo.

KSF Median nykyinen toimitusjohtaja Henrik Johansson siirtyy uusiin tehtäviin Konstsamfundetiin, jossa hän vastaa Amos Anderssonin taidemuseon uusien tilojen rakennusprojektista.

Journalistisen kokemuksen puutteen vuoksi 14 vuotta HBL:n ja KSF Median toimitusjohtajana toiminut Johansson ei ollut sopiva uuteen tehtävään.

Hufvudstadsbladetissa konsernin uudeksi pomoksi on arvuuteltu muun muassa HBL:n päätoimittajaa Jens Bergiä, konsernin digitaalisen median johtajaa Fredrik Narsia, Västra Nylandin päätoimittajaa Tommy Westerlundia, HBL:n entistä kakkospäätoimittaja Barbro Teiriä, ruotsinkielisen Ylen johtajaa Marit af Björkesteniä ja Helsingin Sanomien toimituspäällikkönä aiemmin toiminutta Paula Salovaaraa.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast