Tilaa Uutiskirje!

Keskisuomalainen-konserni osti Mikkelin Kaupunkilehden – ”Sopii hyvin laajentumisstrategiaamme”

Imatralaisen julkaisu lopetetaan vuodenvaihteessa päällekkäisyyksien karsimisen vuoksi.

Ajankohtaiset

Kaakon Viestintä Oy on ostanut Mikkelin Kaupunkilehden liiketoiminnan Mikkelin Kaupunkilehti Oy:ltä. Kauppa astuu voimaan tammikuun alussa.

Kaakon Viestintä kuuluu viime aikoina voimakkaasti kasvaneeseen Keskisuomalainen-konserniin.

– Mediatalo Keskisuomalainen on Suomen suurin kaupunkilehtien kustantaja. Konsernin strategiana on laajentua, ja tämä kauppa sopii strategiaan hyvin. Kun tilaisuus tuli, halusimme ostaa yhden hyvän kaupunkilehden lisää, Keskisuomalainen-konsernin Kaakon liiketoiminta-alueen paikallisjohtaja Jarmo Koskinen perustelee kauppaa.

Mikkelin Kaupunkilehti ilmestyy kerran viikossa, ja sitä jaetaan ilmaisjakeluna Mikkelin lisäksi Juvan, Hirvensalmen ja Mäntyharjun alueilla. Keskisuomalaisella ei ole ennestään Mikkelissä kaupunkilehteä. Koskisen mukaan Mikkelin Kaupunkilehteä on tarkoitus vahvistaa mahdollisuuksien mukaan.

– Istumme vuodenvaihteen jälkeen miettimään, mitä voimme tuoda lisää lehden toiminnan kehittämiseen ja kuinka voimme tarjota entistä parempaa palvelua yritysasiakkaillamme.

Toinen konsernissa tammikuun alussa tapahtuva muutos on, että Keskisuomalainen lopettaa Imatralainen-kaupunkilehden julkaisun. Tähän on Koskisen mukaan syynä päällekkäisyyksien karsiminen.

Keskisuomalainen julkaisee Imatralla myös Uutisvuoksea, joka ilmestyy kolmesti viikossa tilattavana lehtenä ja kahdesti ilmaiseksi jaettavana peittojakeluna. Uutisvuoksi siirtyi Keskisuomalainen-konsernin omistukseen keväällä, kun Keskisuomalainen osti Kaakon Viestinnän. Imatralainen on kuulunut konsernin lehtiin pidempään.

– Imatralainen oli Kaakon Viestinnän näkökulmasta Uutisvuoksen kilpailija siihen asti, kunnes lehdet tulivat samaan omistukseen, Koskinen sanoo.

Imatralaista on tehty samalla ryhmällä kuin Lappeenrannan Uutisia, joten lakkautuksella ei ole henkilöstövaikutuksia.

Kaakon Viestintä lopettaa tammikuun alussa niin ikään päivälehti Etelä-Saimaan lauantailiitteen julkaisun. Liitettä on jaettu tilaajien lisäksi peittojakeluna ei-tilaajatalouksiin. Koskisen kertoo, että peittojakelua ei enää nähty tarpeelliseksi. Liitteen sisältöjä siirtyy Etelä-Saimaan runkolehteen.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast