Tilaa Uutiskirje!

Kaupunkilehtiä jaetaan ei mainoksia -talouksiin

Ajankohtaiset

Jakeluyhtiöt ovat alkaneet jakaa kaupunkilehtiä ei mainoksia -talouksiin ainakin Lappeenrannassa, Imatralla, Kouvolassa ja Mikkelissä.

Kokemukset ovat olleet hyviä. Reklamaatioita on tullut hyvin vähän ja jakeluyhtiö Jakelusuorasta kerrotaan, ettei uusi käytäntö ole vaikeuttanut jakajien työtä.

Esimerkiksi Länsi-Savon omistaman Viikkoset-kaupunkilehden jakelumäärä nousi viidenneksen viime keväänä, kun uusi käytäntö aloitettiin konsernin omassa jakeluyhtiössä.

– Kokeilimme jakelua ensin opiskelijoiden ja lapsiperheiden suosimilla alueilla, joilla on paljon kieltolappuja. Kun negatiivista palautetta ei tullut, teimme päätöksen jakaa kaikille, Länsi-Savon jakelupäällikkö Pekka Puikkonen kertoo.

Sanoma Lehtimedian omistamaa Kouvolan Varttia on jaettu ei mainoksia -talouksiin jo yli vuoden, Suomen Lehtiyhtymän lehtiä Lappeenrannan Uutisia ja Imatralaista syksyn alusta.

Sanomalehtien Liitto on ajanut uutta tulkintaa Asiakkuusmarkkinointiliiton suositukseen olla jakamatta ilmaisjakeluja ei mainoksia -talouksiin. Liiton kanta, ettei kaupunkilehtiä rinnastettaisi mainoksiin, sai elokuussa tukea Kuluttajavirastolta.

Asia on kaupunkilehdille periaatteellisesti merkittävä. Kiellon uudelleentulkinnalla on myös taloudellista merkitystä.

– Kaupunkilehti on nyt kiinnostavampi vaihtoehto esimerkiksi huonekaluliikkeille, jotka ovat tottuneet käyttämään omaa suoramainontaa, Lappeenrannan Uutisten ja Imatralaisen päätoimittaja Karri Kannala sanoo.

 

Lisää aiheesta

Kuuntele Virhe – Suomen lehdistön podcast journalismin epätäydellisyydestä

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast