Tilaa Uutiskirje!

Testaajat tahtovat näköislehden tabletille

Ajankohtaiset

Hufvudstadsbladetin ahvenanmaalaiset lukulaitetestaajat yllättivät. Loppukeskustelussa jokainen fokusryhmä haaveili toisistaan tietämättä näköislehdestä, jota klikkaamalla artikkelit avautuvat omaan näkymäänsä.

– Me ei tiedetty, pitäisikö itkeä vai nauraa. Koko ala on ollut sitä mieltä, ettei näköislehdillä ole tulevaisuutta, KSF Median tutkija Lotta Holm kommentoi.

HBL testasi lukulaitelehteä jakelukanavana Ahvenanmaalla, jonne painettu lehti tulee arkisin vasta päiväjakelussa. Testaajat olivat tyytyväisiä, että saivat sähköisen lehden jo aamulla ja myös sunnuntaisin. Artikkelinäkymästä testaajat pitivät, mutta he kaipasivat premimäistä, uutisia selkeästi arvottavaa etusivua.

Ahvenanmaalaiset ilmoittivat olevansa valmiita maksamaan lukulaitelehdestä 100 euroa vuodessa, jos laitteena on testissä käytetty kiinalainen Hanvon. Kätevämmällä laitteella kipuraja on 150 euroa vuodessa.

– He maksavat noin 285 euroa paperilehdestä tällä hetkellä. Pitää muistaa, että ryhmässä oli tottuneita sanomalehden tilaajia ja lukijoita, Holm sanoo.

Hufvudstadsbladetilaiset päätyivät johtopäätöksen kahden lukulaiteversion tarpeesta.

Printtiä jäljittelevä versio kelpaa haja-asutusalueiden asukkaille, jotka pitävät paperilehdestä. Heille HBL on jo lanseerannut Visiolinkin kanssa tekemänsä näköislehden, jota voi lukea iPad- ja iPhone-applikaation kautta ostettuina irtonumeroina tai määräaikaisena tilauksena. Irtonumero maksaa 79 senttiä, ja 90 päivän tilaus noin 50 euroa.

Niille, joille sanomalehti tuotteena ei ole valmiiksi yhtä viehättävä, HBL alkaa suunnitella ensimmäistä versiota sovelluksesta, joka poikkeaa printin sisällöistä.

– Se on uutistuote, joka paketoidaan vähän eri tavalla, Holm paljastaa.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast