Tilaa Uutiskirje!

Kalevan paikallispainoksia saadaan vielä odottaa

Ajankohtaiset

Kaleva ei ole vielä aloittanut paikallissivujensa versiointia, minkä yhtiön loka-marraskuussa käyttöön ottama uusi painokone mahdollistaa.

Syynä viivästykseen ovat painokoneen lastentaudit.

Suomen Lehdistö kertoi lokakuussa, että Kaleva alkaa joulukuussa versioida paikallista Oulu & Seutu -sivua. Tarkoitus oli toimittaa kolme eri painosta lehdestä kolmelle eri alueelle Oulun seudulla viitenä päivänä viikossa ja myydä versioiduille sivuille ilmoitustilaa paikallisille yrityksille.

Toiminta yritetään käynnistää kevään aikana.

– Luopuminen suunnitelmasta ei ole ensimmäinen vaihtoehto. Toimituksen lisäksi yritysmyynti on ollut tästä erittäin kiinnostunut. Ilmoitusten huomioarvo kasvaa, kun sivusta tehdään paikallisesti kiinnostava juttusisältöjen kautta, kehityspäällikkö Juha Portaankorva Kalevasta sanoo.

Portaankorvan mukaan lehti pyrkii ensisijaisesti täyttämään lukijalupauksen lehden toimittamisesta sovitussa ajassa. Uuden painokoneen käyttöönottoon liittyvistä ongelmista johtuen lehtien jakelu on kuitenkin myöhästellyt, ja kaikki ylimääräiset katkokset on karsittu pois.

Myös paikallisten versioiden tekemiseen vaadittu peltien vaihto ja tuotannon keskeytys ovat testattaessa vieneet luultua enemmän aikaa. Painon ja jakelun ongelmia on kuitenkin saatu ratkottua.

Versiointipäätöksen jälkeen Kalevassa on myös käyty yt-neuvottelut, joiden seurauksena yhtiöstä vähennettiin 27 henkilötyövuotta. Näistä 12 lähti toimituksesta eläkepaketein.

Paikallispainoksia ei välttämättä julkaistakaan ainakaan heti suunnitellussa laajuudessa vaan kenties vain parina päivänä viikossa. Portaankorvan mukaan eri painokset lisäävät toimituksen työmäärää, vaikka tarkoitus on tehdä sivuja versioimalla samoja sisältöjä eri painoksiin.

– Juttujen suunnittelun tarve lisääntyy ja vähän pidemmällä keikalla käyminen vie aikaa, Portaankorva sanoo.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast