Tilaa Uutiskirje!

Kaleva laajentaa painotoimintaansa

Ajankohtaiset

Kaleva-konserniin kuuluva painoyhtiö Erweko Oy on ostanut oululaisen Joutsen Median Painotalo Oy:n. Samalla Joutsen Median aikakauslehtien painaminen siirtyy Erwekolle.

Tämä on jatkoa Kaleva-konsernin painotoiminnan laajentamiselle. Kalevan painotalo on painanut Joutsen Median seitsemää sanoma- ja kaupunkilehteä jo vuoden 2015 alusta. Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien painaminen taas siirtyi Kalevalle vuonna 2014. Molempien iltapäivälehtien pohjoisen painokset painetaan niin ikään siellä.

– Nyt toteutuneella kaupalla saimme kasvatettua edelleen liikevaihtoamme ja hankittua uusia asiakkaita. Yhdistimme voimat ostamalla parhaan kilpailijamme. Näin meillä on selvä markkinajohtajuus Pohjois-Suomessa, Kalevan toimitusjohtaja Jukka Haapalainen sanoo.

Haapalainen uskoo painotoiminnan keskittyvän lähivuosina yhä enemmän.

”Yhdistimme voimat ostamalla parhaan kilpailijamme. Näin meillä on selvä markkinajohtajuus Pohjois-Suomessa.”

– Kun pelureita on vähemmän, ne pystyvät kokonaisvaltaisemmin kehittämään sekä tekniikkaa että palveluita.

Joutsen Median Painotalon toiminta jatkuu toistaiseksi nykyisissä tiloissa. Työntekijät siirtyvät Erwekon palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

 

Lue Suomen Lehdistön numerossa 2/16 julkaistu laaja artikkeli painotalojen nykytilanteesta ja tulevaisuudesta

 

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast