Tilaa Uutiskirje!

Kaleva hajauttaa sijoituksiaan

Kaleva luopui Alman osakkeista, koska media-alalla oli sen salkussa liikaa painoarvoa.

Ajankohtaiset

Kaleva Oy:n toimitusjohtaja Jukka Haapalainen perustelee eilistä Alma-kauppaa sijoitusstrategian muutoksella. Haapalainen kertoo, että sijoitussalkun riskit halutaan jatkossa hajauttaa useampaan maahan ja instrumenttiin.

Kaleva myi kaikki omistamansa Alma Median osakkeet kustannusosakeyhtiö Otavalle. Kaleva oli ennen kauppaa Alman kolmanneksi suurin omistaja, ja sillä oli osakkeista 7,26 prosenttia.

”Tulimme siihen tulokseen, että media-alalla on ollut salkussamme liikaa painoarvoa, kun itse olemme samalla alalla.”

Kaupassa Kaleva sai noin 30,8 miljoonaa euroa.

– Lähdemme nyt sijoittamaan varallisuutta erilaisiin rahoitusinstrumentteihin. Ei ole mitään yhtä kohdetta, johon se pantaisiin, vaan hajautamme pikkuhiljaa useampiin kohteisiin. Tulimme siihen tulokseen, että media-alalla on ollut salkussamme liikaa painoarvoa, kun itse olemme samalla alalla, Haapalainen sanoo.

Syynä kaupan ajankohtaan oli Haapalaisen mukaan se, että nyt osakkeista saatiin hyvä hinta verrattuna siihen, millä ne on ostettu.

 

> Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast