Tilaa Uutiskirje!

Kaleva aloitti odotetut paikallispainokset

Ajankohtaiset

Kaleva aloitti pitkään kaavailemiensa paikallispainosten julkaisemisen kesäkuussa. Toimitus versioi tällä hetkellä paikallissivun torstaisin.

Sisällöltään poikkeavat painokset jaetaan kolmelle alueelle, karkeasti Oulun ytimeen, kaupungin pohjoispuolelle ja eteläisiin ympäryskuntiin.

Työtä vetäneen kehityspäällikön Juha Portaankorvan mukaan syyskuussa kerätään yhteen toimituksen, myynnin ja lukijoiden kokemukset ja päätetään versioinnin jatkosta.

Esimerkiksi Limingassa saattaa asua ihmisiä, joilla on hyvin vahvat siteet Ouluun. Heitä saattaa kiinnostaa enemmän Oulun asiat kuin Tyrnävän.

Portaankorvan mukaan eri sisältöisten sivujen tuottaminen yhtenä päivänä viikossa ei ole kuormittanut toimitusta liikaa. Sivu on myös kiinnostanut uusia ilmoittajia.

Lukijapalaute on jakautunut. Versiointialueen reunoilla on arvostettu läheisiä juttuja. Toisaalta useita painoksia nähneet ovat saattaneet kokea, että joku kiinnostava juttu puuttuu omasta lehdestä.

– Esimerkiksi Limingassa saattaa asua ihmisiä, joilla on hyvin vahvat siteet Ouluun. Heitä saattaa kiinnostaa enemmän Oulun asiat kuin Tyrnävän, joka taas kuuluu samaan versiointialueeseen.

Alun perin Kalevan oli tarkoitus versioida paikallissivuja viitenä päivänä viikossa ja aloittaa työ jo viime vuoden lopulla. Versioinnin mahdollistavan uuden painokoneen käyttöönotossa ilmeni kuitenkin ongelmia, jotka viivästyttivät paikallispainosten käyttöönottoa.

Lisää aiheesta