Tilaa Uutiskirje!

Kainuun Sanomien uutiset leviävät radion kautta

Ajankohtaiset

Kainuun Sanomat ja kaupallinen radiokanava Radio Kajaus aloittavat yhteistyön. Radio Kajaus tarjoaa kuulijoilleen Kainuun Sanomien uutiskatsauksen kolmesti päivässä. Radio Kajauksen nettiradiota voi puolestaan kuunnella Kainuun Sanomien nettisivujen kautta.

– Ajat ovat sellaiset, että kaupallisella puolella ei pidä nähdä esteitä monialaiselle yhteistyölle, sanoo Kainuun Sanomien päätoimittaja Markus Pirttijoki.

Pirttijoen mukaan yhteistyö on Kainuun Sanomille yksi keino laajentaa lukijakuntaa.

 Me tietysti toivomme, että radion kuuntelijat kuulevat mielenkiintoisen uutisen ja tulevat myös nettisaitillemme katsomaan, mistä oli kysymys.

– Tämä on huikea mahdollisuus. Kajaus kuuluu Rovaniemeltä Siilinjärvelle ja Venäjän Kostamukseenkin. Näin uutisemme tavoittavat luontevasti entistä isomman joukon radion kautta.

– Me tietysti toivomme, että radion kuuntelijat kuulevat mielenkiintoisen uutisen ja tulevat myös nettisaitillemme katsomaan, mistä oli kysymys.

Lisäksi Kainuun Sanomat tarjoaa Radio Kajauksen kuulijamatkoille osallistuville tabletteja, joista voi päivittäin lukea Kainuun Sanomien näköisversion.

– Toivomme, että tätä kautta tieto näköislehdestä leviää ja sitä tilataan, Pirttijoki sanoo.

Radio Kajaus poimii uutislähetyksessään luettavat uutiset Kainuun Sanomien verkkosivuilta. Lehden toimitusta yhteistyö koskettaakin lähinnä siten, että sivuille pitää tuottaa riittävästi tuoreita uutisia päivän kolmeen lähetykseen.

Radio Kajauksen toimitusjohtaja Aki Karjalainen kertoo, että yhteistyön ansiosta radion uutisten paikallinen sisältö lisääntyy.

– Lisäksi tämä tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet laajentaa Radio Kajauksen kuuntelua netin kautta niin työpaikoilla, kotona kuin vaikka puhelimessakin, Karjalainen sanoo.

Kainuun Sanomien lisäksi ainakin Lapin Kansa ja Hämeen Sanomat tekevät yhteistyötä kaupallisen radiokanavan kanssa.

Lisää aiheesta