Tilaa Uutiskirje!

JSN:n puheenjohtaja vaihtuu

Nykyinen puheenjohtaja Elina Grundström ei hae jatkokautta.

Ajankohtaiset

Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtaja vaihtuu vuoden 2020 alussa. Nykyinen puheenjohtaja Elina Grundström ei hae jatkokautta. Hän on toiminut JSN:n puheenjohtajana vuoden 2016 alusta lähtien.

– Tämä on ollut älyttömän mielenkiintoinen tehtävä. Neuvostossa on viety läpi isoja muutoksia ja tunnen suurta tyydytystä siitä, miten tärkeitä asioita olemme saaneet aikaan sekä Suomessa että Euroopan medianeuvostoissa, Grundström kertoo JSN:n tiedotteessa.

Vuodenvaihteen jälkeen hän siirtyy toisenlaisten työtehtävien pariin.

– Niistä kerron ajallaan, koska haluan hoitaa puheenjohtajakauteni loppuun täyspainoisesti ja riippumattomasti, Grundström sanoo.

Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistyksen puheenjohtaja ja Sanomalehtien Liiton liittojohtaja Jukka Holmberg on ollut Grundströmiin tyytyväinen.

”Grundström on täyttänyt uuden kokopäiväisen puheenjohtajuuden odotukset erinomaisesti. JSN:n merkitys ja arvostus ovat nousseet selvästi.”

– Kiitän Elina Grundströmiä jo tässä vaiheessa ansiokkaasta puheenjohtajakaudesta ja pahoittelen, että hän ei hae toista kautta. Grundström on täyttänyt uuden kokopäiväisen puheenjohtajuuden odotukset erinomaisesti. JSN:n merkitys ja arvostus ovat nousseet selvästi, Holmberg sanoo.

JSN:n puheenjohtajan toimikausi kestää neljä vuotta ja puheenjohtaja voidaan valita kahdelle perättäiselle kaudelle. Paikka täytetään avoimella haulla. Uuden puheenjohtajan hakuilmoitus julkaistaan toukokuun aikana.

Kannatusyhdistys valitsee puheenjohtajan yksimielisellä päätöksellä. Puheenjohtajan valintaa valmistelevan lautakunnan puheenjohtajaksi on nimitetty Jukka Holmberg ja jäseniksi Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho, Aikakausmedian liittojohtaja Mikko Hoikka sekä Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkö Timo Huovinen.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta