Sulje

Itä-Savo ja Länsi-Savo vähentävät väkeä – ja siirtävät sitä digiin

yt-neuvottelut

Etelä-Savon Viestinnän toimitusjohtaja Juha Pelkonen visioi kasvua myös muusta kuin journalismista.

Mikkelissä ilmestyvä Länsi-Savo ja savonlinnalainen Itä-Savo siirtävät organisaationsa painopistettä digitaaliseen liiketoimintaan.

Tiistaina päättyneissä Etelä-Savon Viestinnän yt-neuvotteluissa päätettiin kahden lehden yhteisen digitoimituksen perustamisesta. Uudessa organisaatiossa kuusi journalistia keskittyy verkkoon aiemman yhden tai kahden sijaan.

Toimitusjohtaja Juha Pelkosen mukaan verkkotoimituksen ensimmäinen tehtävä on parantaa palvelua nykyisissä kanavissa, mutta maksullisia palveluita harkitaan.

– En usko maksumuureihin, en ainakaan tämän kokoisella alueella kuin meillä on. Näen, että tablettipuolella pitäisi olla useamman kerran päivässä päivittyvä lehti, Pelkonen sanoo.

En usko maksumuureihin, en ainakaan tämän kokoisella alueella kuin meillä on. Näen, että tablettipuolella pitäisi olla useamman kerran päivässä päivittyvä lehti.

Konsernissa toimii lisäksi kolmen hengen digitaaliset palvelut -yksikkö, jonka tehtävä on kehittää uusia tuotteita ja palveluita. Ryhmän koko kasvanee tulevaisuudessa. 

Juha Pelkosen mukaan lehtitalo hakee kasvua myös muulta kuin journalismista.

Digiyksikkö kehittää mobiilipalveluita, jotka eivät perustu toimitukselliseen materiaaliin. Itäisessä Suomessa kohderyhmänä kutkuttavat venäläiset matkailijat.

Etelä-Savon Viestintä tahtoo nykyistä suuremman osan mainostaja-asiakkaidensa mediabudjeteista. Se tarkoittaa esimerkiksi markkinointisuunnittelua, viestintäpalvelua ja kuvatuotantoa yritysten tarpeisiin. Yhtiön markkinointipalveluissa työskentelee noin 30 henkilöä.

– Käännämme tekemistä viestintätalomoodiin. Meidän pitää laajeta, jos meinaamme menestyä, Pelkonen sanoo.

Yt-neuvotteluissa Etelä-Savon Viestinnän vahvuus vähenee 11 henkilöllä. Heistä 9 lähtee toimituksesta ja 2 jakelusta.

Pelkosen mukaan valtaosa lähtee erilaisin sopimuksin ja paketein. Vähennyksiin ajoi levikki- ja ilmoitustulojen lasku, eivätkä Itellan viimeaikaiset jakelun hinnankorotukset ole auttaneet tilannetta.

– Vahvistamme entisestään yhden toimituksen ajatusta. Eli meillä on yksi toimitus, joka julkaisee kahta lehteä.

Pitkään tiivistä yhteistyötä tehneet Länsi-Savo ja Itä-Savo saivat yhteisen päätoimittajan, Tiina Ojutkankaan, viime vuoden lopussa. Nyt lehdet saavat myös yhteisen hallinnollisen toimituspäällikön.

– Madallamme organisaatiota eli pyrimme vähentämään esimiestöitä. Haemme sitä, että varsinaiseen sisällöntuotantoon jää mahdollisimman paljon resurssia, Juha Pelkonen sanoo.

Kommentit