Tilaa Uutiskirje!

Innovaatiotuen haku alkaa

Tukea voi saada uudenlaisiin kehityshankkeisiin. Niiden ei tarvitse painottua vain digitaaliseen liiketoimintaan.

Ajankohtaiset

Median innovaatiotuen haku on alkanut. Hakuprosessi etenee Tekesin normaalien käytäntöjen mukaan.

Ennen hakemuksen tekemistä yrityksiä pyydetään olemaan yhteydessä Tekesiin asiantuntijatiimiin, joka keskustelee asiakkaiden kanssa ideoista. Vielä suositellumpi tapa on täyttää ensin verkossa tunnustelulomake.

– Se ei ole varsinainen hakemuslomake vaan kevyt versio, jossa yritys kuvaa lyhyesti ideaansa ja taustojaan. Saatuamme perustiedot otamme yhteyttä hakijaan ja meidän on helpompi keskustella, Tekesin johtava teknologia-asiantuntija Anna Alasmaa kertoo.

Kentän uudistaminen ja rohkeat avaukset ovat tärkeitä.

Innovaatiotuki on tarkoitettu uudenlaisiin kehityshankkeisiin. Tukea voivat hakea media-alan yritykset tai yritykset, jotka auttavat mediaa rakennemuutoksessa.

– Etenkin jos puhutaan perinteisestä mediasta, niin kentän uudistaminen ja rohkeat avaukset ovat tärkeitä. Toinen painopiste on kansainvälisen kilpailukyvyn vahvistaminen.

– Tuki painottuu digitaaliseen liiketoimintaan, mutta hankkeiden ei välttämättä tarvitse olla puhtaasti sitä. Voimme rahoittaa myös palveluinnovaatioita, uudenlaisia liiketoimintakonsepteja sekä ansaintamallien ja organisaatioiden toiminnan kehittämistä, Alasmaa sanoo.

Hallituksen myöntämää innovaatiotukea on käytettävissä noin 20 miljoonaa euroa vuosina 2015–2016.

Suurin osa rahoituksesta kanavoidaan Tekesin kautta. Reilut 200 000 euroa jaetaan liikenne- ja viestintäministeriön järjestämässä innovaatiokilpailussa. Kilpailun on tarkoitus käynnistyä ensi viikolla.

Tekesin jakamasta tuesta noin puolet on avustusta ja puolet lainaa. Tukea voi hakea jatkuvasti.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast