Tilaa Uutiskirje!

Iltalehti tuottaa draamasarjan verkkoon

Iltapäivälehdet kokeilevat televisionomaista kerrontaa verkossa.

Ajankohtaiset

Iltalehti alkaa tänä syksynä julkaista verkkotelevisiossaan draamasarjaa.

Kämppikset-niminen 12-osainen sarja kuvataan elokuussa, ja se on käsikirjoitettu vain IL-TV:tä varten. Jaksot ovat alle viiden minuutin mittaisia.

Yhdeksi uuden sarjan rahoitusmalliksi on kaavailtu tuotesijoittelua.

IL-TV:n tuottajan Pekka Nummisen mukaan kyse on osin kokeilusta.

– On kauhean vaikea sanoa, miten sarja vetää yleisöä. Kokemusten perusteella katsomme, jatkammeko tämän tyyppistä sisältöä. Tämä on kuitenkin aika kallista tuotantoa, Numminen kertoo.

Verkkotelevision muuntuminen uutis- ja ajankohtaissisällöistä kohti käsikirjoitettua draamaa ja televisio-ohjelmamaista kerrontaa tulee Suomeen naapurista.

On kauhean vaikea sanoa, miten sarja vetää yleisöä.

Esimerkiksi norjalainen iltapäivälehti Verdens Gang julkaisee verkossa yhdysvaltalaista Saturday Night Live -huumoriohjelmaa ja ruotsalainen paikallislehti Kristianstadsbladet on tuottanut tosi-tv-sarjaa paikallisesta käsipallojoukkueesta.

– Ruotsissa ja Norjassa ihmiset ovat tottuneet menemään nimenomaan sanomalehtien nettisivuille katsomaan televisio-ohjelmia, Numminen sanoo.

Jo aiemmin IL-TV:ssä on nähty sketsisarja ja talk show -sisältöjä.

– Teemme myös koko ajan enemmän suoria lähetyksiä verkkoon, Numminen kertoo.

Kilpailevan ISTV:n kanavajohtaja Hanna Kouri suhtautuu kaksijakoisesti käsikirjoitettuihin sisältöihin sanomalehden saitilla.

– Meidän painotus tulee olemaan entistä enemmän uutisissa. Olemme kuitenkin vahvimmillamme journalismissa.

– Toisaalta nyt eletään vaihetta, jossa pitää kokeilla kaikenlaista, kun valmista mallia ei ole.

Mutta lisäämmekö draaman tuotantoa? En usko. Se on kallista, eikä meillä ole erityisiä vahvuuksia siihen.

Ilta-Sanomat on julkaissut jo reilun kolmen vuoden ajan ToosaTV:tä, drag-hahmojen tähdittämää viikoittaista parodiasarjaa. Jaksot keräävät keskimäärin 50 000 katsojaa.

ISTV:ssä pyörii myös muun muassa Raija Pellin juontama Rikos-tv. Yhteensä omia ohjelmia on noin kymmenen.

– Makasiinityyppiset sisällöt sopivat iltapäivälehteen erittäin hyvin, Kouri sanoo.

Verkkotelevisiotuotannon laajenemisesta kertoo, että ISTV:n henkilöluku on kasvanut puolentoista vuoden sisällä kahdesta kymmeneen.

– Mutta lisäämmekö draaman tuotantoa? En usko. Se on kallista, eikä meillä ole erityisiä vahvuuksia siihen. Ei ole mahdoton ajatus, että ostaisimme jonkun sarjan ulkoa, mutta ei se meidän ydinalue ole tulevaisuudessakaan, Kouri sanoo.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast