Tilaa Uutiskirje!

Ilta-Sanomien sananvapausextra leviää maailmalle

Ajankohtaiset

Iltasanomien Sana on vapaa -liite ja siihen liittyvä projekti leviää kansainvälisesti. BBC Academy otti projektin opetusesimerkikseen.

– Unesco puolestaan julkaisee sarjamme juttuja keväällä YK:n kaikilla virallisilla kielilllä, muun muassa kiinaksi ja arabiaksi, kertoo päätoimittaja Kaius Niemi.

Sananvapausextra tehtiin Sanomalehtiviikkoa varten ja se on tarkoitettu yläasteen- ja lukion oppilaille. Se lähti liikkeelle lehdessä ja verkossa julkaistusta sarjasta, jossa on päivittäin kerrottu yhden vainon kohteeksi joutuneen, vangitun tai surmatun toimittajan tarina. Kun Ilta-Sanomien 80. juhlavuosi on helmikuun lopussa ohi, on sananvapausaiheesta julkaistu yhtä monta artikkelia.

Päätoimittaja Niemen mukaan tekijöille on tullut kiitosta tärkeän asian nostamisesta esiin.

– Sananvapauskysymysten esittäminen henkilötarinoiden kautta on koettu tuoreeksi lähestymistavaksi.

Liitettä painettiin noin 60 000 kappaletta, ja lisäksi se on luettavissa Iltasanomat.fi:ssä. Sanomalehtiviikolla sananvapausextraa toimitettiin yli 800 kouluun.

Maaliskuun alussa Ilta-Sanomat järjestää Helsingin Sanomain Säätiön kanssa keskustelutilaisuuden siitä, kuinka suomalaiset toimittajat ja toimitukset voisivat konkreettisesti edistää sananvapautta. Järjestäjät toivovat, että tilaisuuteen osallistuisi toimittajia ja toimittajaksi opiskelevia eri puolilta maata.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast