Tilaa Uutiskirje!

Ilta-Sanomat ja Nelonen Media aloittivat radioyhteistyön

Ajankohtaiset

Ilta-Sanomat ja Nelonen Media aloittivat yhteiset radiouutiset tänään. Nelonen Median radiotoiminnan johtajan Kari Laakson mukaan yhteistyö tuo viiden kanavan radiouutisiin uusia aiheita ja mahdollistaa uutisten räätälöinnin eri kanaville.

– Ensimmäisessä vaiheessa ei ole tarkoitus tehdä kokonaisia ohjelmia yhdessä, mutta pystymme esimerkiksi tuomaan toimittajan lähetykseen kommentoimaan vaikka linnanjuhlien pukuja tai maailmalla tapahtunutta katastrofia.

Uutisyhteistyö kattaa Radio Aallon, Radio Rockin, Radio Suomipopin, Metro FM:n sekä Groove FM:n taajuudet.
– Pääosin teemme samoja lähetyksiä kaikille kanaville, mutta voimme tehdä räätälöityjä uutisia sen mukaan, mikä kuuntelijoita kiinnostaa. Merkittävä urheilu-uutinen voi olla kiinnostava Radio Rockin kuulijoille, mutta ei Radio Aallon kuulijoille, Laakso tarkentaa.

Päätoimittaja Kaius Niemen mukaan yhteistyö antaa Ilta-Sanomille mahdollisuuden tavoittaa ihmisiä tilanteissa, joissa se ei aiemmin ollut mahdollista. Uusi kanava myös parantaa mahdollisuuksia uutisten versioimiseen. Sama uutinen voi esimerkiksi päätyä ensin lyhyenä radioon, vähän pidempänä nettiin ja lopullisena versiona seuraavan päivän lehteen.

– Pystymme olemaan läsnä esimerkiksi autossa, jossa mobiili tai lehti ei tavoita, mutta radiota kuunnellaan. Haluamme olla nopeita ja ketteriä, askeleen muita edellä. Radio auttaa siinä.

 

Lisää lähetyksiä ja asiantuntemusta

Ilta-Sanomien uutisdeski tuottaa radiouutiset yhdessä radiotoimittajien Faye Lawsonin ja Matti Välisalon kanssa.

– Merkittävissä uutistapahtumissa meillä on mahdollisuus laajentaa käsittelyä, koska Ilta-Sanomilla on erikoistuneita asiantuntijatoimittajia, joilla on syvällistä tietoa esimerkiksi viihteen tai talouden aiheista, Laakso sanoo.

Aiemmin Metroradioon kuuluneilla Suomipopilla, Metro FM:llä ja Groove FM:llä on ollut oma uutistoimitus ja Nelonen Median kanavilla kiertävä radiotoimittajavuoro. Välisalo työskenteli aiemmin Metroradiolla ja Lawson Nelonen Median radioringissä. Nelonen Media osti Metroradion kesäkuussa 2012.

Yhteistyö kasvattaa toimituksen koon lisäksi uutislähetysten määrää. Uutiset kuullaan arkisin puolen tunnin välein kello 6.30–10 ja kerran tunnissa kello 10–17. Aiemmin Aalto ja Rock lähettivät uutisia vain aamuisin ja entiset Metroradion kanavat kerran tunnissa koko päivän.

– Lähetyksiä tulee kymmenkunta lisää. Pääosin kaikki lähetykset ovat hyvin napakoita. Tarkoitus on kertoa, mitkä ovat juuri sillä hetkellä ne tärkeimmät asiat, Laakso kertoo.

Toistaiseksi Ilta-Sanomien ja Nelonen Median radiotoimitukset sijaitsevat eri osoitteissa. Nelonen Media kuitenkin muuttaa Sanomatalon ensimmäiseen kerrokseen tämän vuoden aikana.

Lisää aiheesta