Tilaa Uutiskirje!

Ilkka-Yhtymässä useita nimityksiä, Yle uusii kirjeenvaihtajia

Ajankohtaiset

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian maisteri Tiina Juujärvi on valittu uutistoimittajaksi Ilkan ja Pohjalaisen Vaasan toimitukseen. Juujärvi tulee uutistoimittajan työssään seuraamaan politiikan ja yhteiskunnan aiheita. Hän aloittaa työt elokuussa.

Filosofian maisteri Marika Eikkula sekä medianomit Liisa Soramo ja Pasi Lapinkangas on valittu uutistoimittajiksi Ilkan ja Pohjalaisen Seinäjoen toimitukseen. Kaikki ovat jo aloittaneet tehtävässään.

Annukka Latvala siirtyy talousasioihin keskittyväksi uutistoimittajaksi Ilkan ja Pohjalaisen uutistoimitukseen syyskuun alussa. Latvala on työskennellyt Lännen Mediassa teematuottajana sen perustamisesta vuodesta 2014 asti. Aiemmin Latvala on työskennellyt muun muassa Ilkan ja Pohjalaisen ajankohtaistuottajana ja Ilkan Seinäjoen aluetoimituksen esimiehenä.

I-Mediat Oy:n Viestintä- ja markkinointitoimisto I-plussan projektipäällikkö-tuottajaksi on valittu sosionomi, toimittaja Tiina Rantakoski. Rantakoski on aiemmin työskennellyt muun muassa Ilkan toimituksessa.

Toiseksi projektipäällikkö-tuottajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Jaakko Jokela. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa I-Medioiden mediamyynnissä ja toimittajana Pohjalaisessa.

Kulttuurituottaja Jenna Koivisto on valittu I-plussan graafikoksi toukokuun alusta lähtien. Koivisto siirtyy tehtävään Sulbana Oy:stä markkinoinnin suunnittelu- ja asiakasprojektitehtävistä. Sitä ennen on hän toiminut projektiluontoisissa töissä mm. Pytinki-messujen organisaatiossa sekä sanomalehti Ilkan videokuvaajana.

I-print Oy:n Lehtitehtaan ja Kirjapainon tuotantopäällikön tehtävät yhdistyvät ja uutta tehtävää hoitamaan on valittu kirjapainon nykyinen tuotantopäällikkö Jouni Tankka. Tankka on toiminut eri tehtävissä Ilkka-Yhtymässä vuodesta 1983 alkaen. Kirjapainon tuotantopäällikkönä hän on työskennellyt vuodesta 2000 lähtien.

Yle on nimittänyt uudet kirjeenvaihtajat Washingtoniin, Moskovaan, Tukholmaan ja Pekingiin.

Washingtoniin se lähettää poikkeuksellisesti kaksi kirjeenvaihtajaa ”kansainvälispoliittisen tilanteen vuoksi”. Kaudet kestävät pääsääntöisesti kaksi vuotta ja alkavat syyskuun alussa.

Washingtoniin lähtevät ulkomaantoimittajat Mika Hentunen ja Paula Vilén, joka toimi Ylen Washingtonin kirjeenvaihtajana myös vuosina 2008–2011. Hentunen on työskennellyt aiemmin muun muassa MTV:n Washingtonin kirjeenvaihtajana vuosina 2001–2007.

Venäjän kirjeenvaihtajaksi on nimitetty Marjo Näkki. Hän siirtyy Moskovaan Ylen Itämeri-kirjeenvaihtajan tehtävästä Tallinnasta, missä hän on seurannut erityisesti turvallisuuspolitiikkaa.

Pohjoismaiden kirjeenvaihtajaksi on nimitetty Riikka Uosukainen. Hän siirtyy Tukholmaan turvallisuuspolitiikan erikoistoimittajan tehtävästä.

Aasian kirjeenvaihtajana aloittaa ulkomaantoimittaja Jenny Matikainen. Matikainen on perehtynyt Aasiaan ja erityisesti Kiinan politiikkaan muun muassa Helsingin Sanomain Säätiön stipendiaattina Shanghaissa vuosina 2013–2014.

> Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje.

Lisää aiheesta