Tilaa Uutiskirje!

HSS Media ostaa markkinointitoimiston – ”Haluamme tarjota journalismia sadan vuoden päästäkin”

Lehtiyhtiölle kaupassa siirtyvä Seger Marketing on erikoistunut somemarkkinointiin ja yritysten brändäykseen.

HSS Median toimitusjohtaja Niklas Nyberg kertoo, että kaupan myötä HSS Media voi tarjota yritysasiakkaille aiempaa kattavampia markkinointipalveluja. Seger Marketingin on perustanut kolmisen vuotta sitten sen toimitusjohtajana jatkava Viktoria Forsberg. Kuva: Marcus Lillkvist. |
Ajankohtaiset

HSS Media ostaa pohjanmaalaisen markkinointitoimiston Seger Marketingin osake-enemmistön. HSS Median toimitusjohtajan Niklas Nybergin mukaan kauppa tukee yhtiön strategiaa laajentaa toimintaansa ja etsiä uusia tulovirtoja. HSS Media julkaisee Vasabladetia, Syd-Österbottenia ja Österbottens Tidningiä.

Kyseessä on HSS Median ensimmäinen yrityskauppa noin kymmeneen vuoteen, jolloin se osti sanomalehti Österbottningenin. Lehti yhdistettiin Jakobstads Tidningin kanssa, ja Österbottens Tidning syntyi.

Lähitulevaisuudessa kauppoja saattaa tulla lisää.

– Mainospuoli sanomalehdissä on haastava, ja journalismi tarvitsee tuekseen tuloja. Jos kohtaamme hyviä yrityksiä, jotka palvelevat strategiaamme ja tavoitettamme tarjota Pohjanmaalla journalismia vielä 50 ja 100 vuoden päästä, ovat yrityskaupat hyvin mahdollisia jatkossakin.

Seger Marketing on erityisesti sosiaaliseen mediaan, digitaaliseen markkinointiin ja yritysten brändin kehittämiseen erikoistunut markkinointitoimisto. Sen on perustanut kolmisen vuotta sitten Viktoria Forsberg, joka jatkaa yrityksen toimitusjohtajana ja osakkaana.

”Jos kohtaamme hyviä yrityksiä, jotka palvelevat strategiaamme ja tavoitettamme tarjota Pohjanmaalla journalismia vielä 50 ja 100 vuoden päästä, ovat yrityskaupat hyvin mahdollisia jatkossakin.”

Nyberg kertoo, että Seger Marketing ostettiin, koska HSS Media haluaa tarjota yritysasiakkaille laadukkaita ja aiempaa kattavampia markkinointipalveluja. Yritykset kaipaavat hänen mukaansa uusia tapoja tuoda tarinansa ihmisten tietoisuuteen esimerkiksi sosiaalisen median tai sisältömarkkinoinnin avulla.

– Meille on toki tärkeää tukea ja palvella alueemme yrityksiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Myös HSS Median lehtien mainosmyynti tulee tekemään yhteistyötä Seger Marketingin kanssa niiltä osin kuin se on järkevää.

– Kyllähän tämä laajentaa meidän myyjien portfoliota, kun he voivat myydä myös niitä palveluja, joita Seger Marketing tarjoaa. Ja toisinpäin tietysti, että Seger Marketing voi myydä meidän lehtiemme klassisia markkinointikanavia. Emme me kuitenkaan Segeriä siirrä meidän toimintaamme, vaan se jatkaa omana yhtiönään.

Lisäksi markkinointitoimisto voi auttaa esimerkiksi HSS Median ja sen lehtien oman brändimielikuvan kehittämisessä.

HSS Medialla on ennestäänkin perinteisen journalismin ulkopuolelle keskittyvää bisnestä. Se perusti viitisen vuotta sitten blogiportaali Sevendaysin. Mainostajat pääsevät sivustolla esiin muun muassa sponsoroiduissa blogipostauksissa.

Sevendays ja Seger Marketing tulevat niin ikään tekemään yhteistyötä.

Seger Marketingissa on viisi työntekijää. Yrityksen toimistot sijaitsevat Småböndersissä ja Kokkolassa.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast