Tilaa Uutiskirje!

”Herkästi ollaan tilanteessa, että keväällä liiketoimintamme menee tappiolliseksi” – Kysyimme, miten paperipula vaikuttaa kustantajien ja painotalon toimintaan

Botnia Printin Hannu Salmi, Etelä-Suomen Median Karri Kannala ja Satakunnan Viikon Kim Huovinlahti
Ajankohtaiset

Hannu Salmi
Botnia Printin toimitusjohtaja

”Yritämme UPM:n avustuksella haalia paperia joka paikasta niin paljon kuin pystymme. Käytännössä se johtaa siihen, että kustannuksemme nousevat, ja viime vuoteen verrattuna paperin hinta on yli kaksinkertaistunut. Jonkin verran yritämme siirtää hintoja asiakkaille, mutta eihän se helppoa ole. Tilanne helpottuisi heti, kun UPM:n lakko loppuisi ja Suomessa alettaisiin valmistaa taas paperia. Lakkotilanne tuntuu järkyttävältä ja kestämättömältä tässä maailmantilanteessa.”

Karri Kannala
Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja

”Etelä-Suomen Media Oy:n osalta toistaiseksi ei ole muita vaikutuksia kuin että seuraamme tilannetta aktiivisesti yhteistyössä konsernin kanssa ja päivitämme säännöllisesti paperin riittävyysskenaarioita. Tilanteen tiedostaen emme toki turhaan käytä ylimääräistä paperia. Toivomme tietysti, että lakko loppuisi mahdollisimman pian ja helpotus tilanteeseen tulisi sitä kautta. Maailmanpoliittiseen tilanteeseen ei meidän toiveillamme ole vaikutusta. Paperin hinnan kova nousu tälle vuodelle luo toki jo itsessään oman merkittävän haasteensa.”

Kim Huovinlahti
Lalli Oy:n toimitusjohtaja, Satakunnan Viikon päätoimittaja

”Kaupunkilehtemme painosmäärät ovat todella suuria. Jo vuodenvaihteen sanomalehtipaperin hinnankorotukset iskivät todella rajusti kannattavuuteen. Nyt näköpiirissä on, että hinta nousee jatkossa vielä lisää, ja paperin käyttöä saatetaan ryhtyä rajaamaan. Herkästi ollaan tilanteessa, että keväällä liiketoimintamme menee tappiolliseksi, vaikka se olisi kaupunkilehdelle parasta myyntiaikaa. Koronatulppa on lähdössä pullon suulta pois ja mediamarkkinan kysyntä elpyy. Jos nyt iskee tuotannontekijärajoite eli paperipula, niin kyllä se aika julmaa leikkiä on kaupunkilehdille.”

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast