Tilaa Uutiskirje!

Helsingin Sanomille kolme uutta lehteä

Uudet lehdet lanseerattiin, koska paikallisia aiheita käsitteleviä juttuja luetaan yhä enemmän.

Ajankohtaiset

Helsingin Sanomat aloitti kuluvalla viikolla kolmen uuden lehden julkaisun. HS Helsinki, HS Espoo ja HS Vantaa jaetaan pääkaupunkiseudun koteihin ilmaisjakeluna keskiviikkoisin.

Torstaisin lehdet ilmestyvät liitteenä painetun lehden välissä täydentäen Helsingin Sanomien Kaupunki-osiota. Liitteiden pääjuttuja julkaistaan myöhemmin myös Helsingin Sanomien verkkosivuilla.

Uusia lehtiä ryhdyttiin julkaisemaan, koska paikallisuutisointi kerää lukijoita enenevissä määrin. Paikallisia aiheita käsittelevät jutut nousevat verkossa usein Helsingin Sanomien luetuimpien juttujen listalle, ja kaupunkitoimituksen tekemien juttujen käyntimäärät ovat kymmenkertaistuneet parin vuoden aikana.

”Olemme löytäneet paikallisjournalismiin aidosti puhuttelevan tekemisen tavan.”

– Olemme löytäneet paikallisjournalismiin aidosti puhuttelevan tekemisen tavan. Uusien lehtien myötä kasvatamme paikallisten juttujen määrää ja pureudumme yhä lähemmäs ruohonjuuritasoa, kertoo paikallisuutisista vastaavan toimituksen esimies Riku Jokinen tiedotteessa.

Sisällöllisesti uusissa lehdissä painottuvat muun muassa henkilöjutut, paikalliset rakennukset, kaupunkitarinat ja liikenne. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi arvioi uusia lehtiä koskeneessa aiemmassa tiedotteessa, että laadukas paikallisuutisointi voi kiinnostaa myös valtakunnallista yleisöä.

Pääkaupunkiseudulla HS Helsingin, HS Espoon ja HS Vantaan arvioidaan tavoittavan yhteensä noin 550 000 lukijaa.

Uudet lehdet supistavat aiemmin joka arkipäivä ilmestynyttä Metro-lehteä. HS Metroa julkaistaan enää vain maanantaisin ja perjantaisin.

> Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast