Tilaa Uutiskirje!

Helsingin Sanomat perustaa uuden taustoittavaan sisältöön keskittyvän toimituksen Turkuun – ”Uusista digitaalisista tilaajistamme merkittävä osa on pääkaupunkiseudun ulkopuolelta”

Helsingin Sanomat kokeilee Turussa erilaisia juttumuotoja ja sitä, millaisella sisällöllä on merkitystä lukijoille. Niemi kuvattiin Helsingin Sanomien toimituksessa kesällä 2020.
Ajankohtaiset

Helsingin Sanomat avaa uuden toimituksen Turkuun. Se hakee parhaillaan vakituista toimittajaa ja uutiskuvaajaa sekä määräaikaisia toimittajia Turkuun perustettavaan ”paikallisfeatureen ja syventäviiin uutisiin keskittyvään toimitukseen”. Lehdellä on Turussa tällä hetkellä yksi aluetoimittaja.

Päätoimittaja Kaius Niemen mukaan avauksella halutaan katsoa ja kokeilla, millä tavalla lehti pystyy parantamaan digitaalisten tilaajien palvelutasoa Turun suunnalla. Tarve tulee hänen mukaansa siitä, että digitaalisena aikana Hesarin kysyntä on valtakunnallista.

– Silloin pitää kysyä myös, kuinka hyvin palvelemme eri puolilla, Niemi sanoo.

”Me haluamme olla valtakunnallinen koko kansan lehti.”

Jo aiemmin Helsingin Sanomat on panostanut paikallisjournalismiin pääkaupunkiseudulla.

Uusi toimitus keskittyy ”paikallisfeatureen”, mikä tarkoittaa Niemen mukaan esimerkiksi perusuutisista erottuvia ilmiö- ja reportaasijuttuja sekä ajankohtaisia asioita taustoittavaa sisältöä.

– Tarkoitus on erilaisilla juttumuodoilla kokeilla, mikä toimii, mistä on aidosti hyötyä ja mikä on merkityksellistä.

Alueellisia toimittajia on Hesarissa vuosien mittaan vähennetty, joten kolmen uuden vakanssin perustamista pääkaupunkiseudun ulkopuolelle voi pitää merkittävänä avauksena. Niemen mukaan se kertoo ensinnäkin siitä, että mediataloissa satsataan täll hetkellä journalismiin ja erityisesti sellaiseen journalismiin, jossa jalkaudutaan eri alueille. Toisaalta paperilehden jakelun tökkiessä digitaalinen journalismi mahdollistaa sekä uusien että nykyisten yleisöjen tavoittamisen entistä nopeammin ja helpommin.

– Me haluamme olla valtakunnallinen koko kansan lehti, ja se näkyy siinä, että uusista digitaalisista tilaajistamme merkittävä osa on pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Niemi sanoo, että Helsingin Sanomilla ei tällä hetkellä ole suunnitelmia uusien toimituksien avaamisesta muihin kaupunkeihin Turun lisäksi.

Lisää aiheesta