Tilaa Uutiskirje!

Helsingin Sanomat palaa STT:n asiakkaaksi

Ajankohtaiset

TS-Yhtymä ja Alma Media luopuvat STT:n omistuksesta. Yhtiöt myyvät omistamansa STT:n osakkeet Sanoma Media Finlandille.

Kaupan myötä Sanoman omistusosuus STT:stä nousee 75,4 prosenttiin, kun se aiemmin oli 33,4 prosenttia. Helsingin Sanomat palaa STT:n uutispalvelun asiakkaaksi.

– Uskomme aidosti että kotimaiselle perusuutistoimistolle on tarvetta ja kysyntää. Käymme kesän ja alkusyksyn aikana kattavasti läpi asiakkaiden tarpeet ja pyrimme niiden pohjalta rakentamaan kestävän pohjan liiketoiminnalle, Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta sanoo tiedotteessa.

”Uskomme aidosti että kotimaiselle perusuutistoimistolle on tarvetta ja kysyntää.”

Kalstan mukaan vain STT:n uutispalvelu on tällä hetkellä kannattamatonta liiketoimintaa, kun taas Lehtikuva ja Viestintäpalvelut ovat kannattavia.

Tiedotteen mukaan STT:n omistuspohjan muutos ei vaikuta välittömästi Alma Median ja TS-Yhtymän STT:n asiakassuhteeseen. Kaupalla ei myöskään ole Alma Medialle merkittävää tulosvaikutusta.

Kaupan jälkeen Keskisuomalaisesta tulee STT:n toiseksi suurin omistaja.

– Olemme sitoutuneet STT:n kehittämiseen ja uskomme uuden omistusjärjestelyn parantavan ja selkiyttävän yhtiön toimintaedellytyksiä, sanoo Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi tiedotteessa.

Toukokuussa STT sai valtion lisätalousarviossa 1,5 miljoonan euron tuen uutistoimintojen turvaamiseen. Tuen ehtona on, että omistajat laativat suunnitelman, jolla STT:n talous saadaan vakaaksi.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta