Tilaa Uutiskirje!

Helppo verkkopalvelu palvelee lukijoita ja ilmoittajia

Ajankohtaiset

Aamulehti kokeilee uudenlaista verkkodesignia osoitteessa helppo.aamulehti.fi. Epätyypillistä verkkopalvelussa on muun muassa lukusuunta: sisältö on jaettu pariksikymmeneksi vaakasuunnassa lehteiltäväksi sivuksi. Navigiontivalikkoja ei ole. HTML5-tekniikka taittaa sivun lukijan päätelaitteen ruudun kokoiseksi, ja kosketusnäytöllisen laitteen käyttäjä voi siirtyä sivulta toiselle hipaisuin.

Sivusto latautuu nopeasti, sillä sisällöstä on riisuttu kommentointi, haku vanhoihin juttuihin, listaustoiminnot, ulkopuoliset sääpalvelupalikat – kaikki muu paitsi ilmoitukset ja tuoreet jutut kuvineen.

Muotoilu palvelee ilmoittajia.

– Ilmoittajat ovat oikeutetusti kysyneet, millä todennäköisyydellä yhden näyttökerran saanut ilmoitus on nähty, jos se sijaitsee sivuston pohjalla, kehitysjohtaja Seppo Roth sanoo.

Sivustoa ei ole vielä markkinoitu suurelle yleisölle. Sen reaktioista riippuu kokeilun jatko. Rothin ideoiman palvelun on toteuttanut Flockler Oy, ja se on saanut tukea Viestinnnän Keskusliiton koordinoimasta Next Media -hankkeesta.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast