Tilaa Uutiskirje!

Heili rakastaa lähimmäistään

Karjalan Heili julkaisi Facebookissa ja printtilehdessä kuvan päätoimittaja Arttu Käyhköstä ja toimittaja Aimo Salosesta tapailemassa suudelmaa Vapaudenpuistossa Joensuussa. Kuva: Arttu Laakkonen
Ajankohtaiset

Joensuulainen kaupunkilehti Karjalan Heili kyllästyi verkossa vellovaan vihapuheeseen ja ”rintamalinjojen rakenteluun”, jota etenkin sosiaalisessa mediassa on viime aikoina esiintynyt maahanmuutosta, hallituksen toimista ja monista muistakin aiheista puhuttaessa.

Niinpä toimitus päätti esittää oman kannanottonsa teemalla Rakasta lähimmäistäsi: Heili julkaisi Facebookissa ja viikonlopun lehdessä kuvan päätoimittaja Arttu Käyhköstä ja toimittaja Aimo Salosesta tapailemassa suudelmaa Vapaudenpuistossa. Lisäksi se järjesti Instagramissa pusukuvakilpailun, jonka satoa on julkaistu myös lehdessä.

”Halusimme sanoa, että asiat eivät ole niin mustavalkoisia ja niistä voi keskustella rakentavastikin.”

– Tuntuu, että jatkuva nokittelu on lähtenyt käsistä ja kaikki ovat joko puolesta tai vastaan. Halusimme sanoa, että asiat eivät ole niin mustavalkoisia ja niistä voi keskustella rakentavastikin, Arttu Käyhkö kertoo.

– Facebookissa kuva on tavoittanut 17 000 käyttäjää. Palaute kampanjasta on ollut tosi hyvää. Siitä tuli iloinen mieli meille ja monille kaupunkilaisille.

Toinen syy tempaukselle oli Käyhkön mukaan suvaitsevaisuuden lisäämisen rinnalla saada lisää ”tohinaa someen”. Karjalan Heilillä on tulossa lähiaikoina verkkouudistus, ja se aikoo olla jatkossa entistä aktiivisempi sosiaalisessa mediassa.

 

Lisää aiheesta