Tilaa Uutiskirje!

Hämeen Sanomille kolmas verkkokauppa

Ajankohtaiset

Hämeen Sanomat on avannut lemmikkieläintuotteisiin keskittyvän DreamPetstore-verkkokaupan. Myynnissä yli 6 000 tuotetta noin 30 kauppiaalta eri puolilta Suomea. Yhteistyökumppani on koiriin keskittyvä sivusto Kuono.fi.

Ensimmäisen yhteisöverkkokauppansa Kalastamo.comin Hämeen Sanomat avasi tammikuussa 2013. Yhteistyökumppanina on kalastuksesta kiinnostuneiden keskustelupalsta Kalamies.com. Syyskuussa avautui Bella-blogien kanssa yhteen sopivia tuotteita myyvä Bellapuoti.com. Kaupat toimivat Hämeen Sanomien kehittämällä alustalla.

Hämeen Sanominen verkkokaupoissa on tällä hetkellä yhteensä yli 300 kauppiasta ja 37 000 tuotetta.

Halutaan, että myynnissä on samanhenkisiä tavaroita eikä niin, että meikkien vieressä on tarjolla ruohonleikkuri.

– Verkkokauppamaailma on muuttunut sellaiseksi, että ihmiset haluavat asioida tutussa ympäristössä ja vertailla tuotteita. Halutaan, että myynnissä on samanhenkisiä tavaroita eikä niin, että meikkien vieressä on tarjolla ruohonleikkuri, kertoo Hämeen Sanomien verkkokauppatoiminnasta vastaava kehitysjohtaja Eeva Jauro.

Jauron mukaan verkkokaupoissa on useita tuhansia käyntejä päivässä. Syntyneiden kauppojen määrää hän ei kerro, mutta sanoo, että yleensä verkkokauppojen käynneistä ostoksiin johtaa muutama prosentti.

Suomessa toimii tällä hetkellä yli 7 000 verkkokauppaa. Pienille yrittäjille, esimerkiksi käsityöläisille, hankalinta on näkyvyyden saaminen. Hämeen Sanomien mallissa heille edullista on valmis alusta, olemassa olevat yhteisöt ja se, että lehtitalo huolehtii kauppapaikan markkinoinnista.

Hämeen Sanomat on laajentamassa verkkokauppaansa myös Venäjän rajakauppaan. Tähän työhän se on saanut tukea Tekesiltä. Parhaillaan ovat tekeillä venäjänkieliset sivustot ja selvityksessä naapurimaan verkkokauppatavat. Tarkoitus on, että tuotteet toimitetaan rajalle esimerkiksi Lappeenrantaan ja Katajanokan terminaaleihin, joista ostajat voivat ne hakea.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast