Tilaa Uutiskirje!

Hämeen Sanomille ja Forssan Lehdelle juttuvaihtoa

Ajankohtaiset

Forssan Lehden siirtyminen Hämeen Sanomien omistukseen tuo lehtiin yhteisiä sisältöjä.

Hämeen Sanomien toimitusjohtaja-päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen painottaa kuitenkin, että juttuja vaihdetaan vain ”silloin kun se on järkevää”. Tekijöitä halutaan vapauttaa paikallisiin uutisiin.

– Kun me olemme tässä aika lähekkäin ja teemme samalta alueelta juttuja, mietimme, kannattaako paikalle jatkossa lähettää kahta toimittajaa. Myös sellaisissa tapauksissa juttuvaihto on järkevää, kun Forssassa tapahtuu jotain hämeenlinnalaisia kiinnostavaa tai päinvastoin, Uusi-Kilponen sanoo.

Uusi-Kilposen mielestä lähtökohdat yhteistyölle ovat hyvät, sillä maantieteellinen etäisyys lehtien välillä on aika pieni, 50 kilometriä, mutta levikit eivät mene päällekkäin.

Kun me olemme tässä aika lähekkäin ja teemme samalta alueelta juttuja, mietimme, kannattaako paikalle jatkossa lähettää kahta toimittajaa.

Lisäksi kauppa avaa uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön ilmoitusmyynnissä, markkinoinnissa, koulutusten järjestämisessä ja erilaisissa hankinnoissa.

Seitsemänpäiväisten lehtien ilmestymispäivät säilyvät ennallaan.

Verkossa Hämeen Sanomilla on ollut pari vuotta käytössä maksumuuri. Uusi-Kilposen mukaan sellainen tulee varmasti jossain vaiheessa myös Forssan Lehteen.

Hämeen Sanomat Oy osti Forssan Lehden ja kaupunkilehti Seutu-Sanomat Forssan Kirjapainolta marraskuussa. Seutu-Sanomat ilmestyy jatkossakin kerran viikossa.

Lisäksi kaupassa siirtyi kokonaan Hämeen Sanomien omistukseen Jakelukulma, josta Hämeen Sanomat omisti ennestään 20 prosenttia. Jakelukulman toimialaan kuuluvat osoitteellinen varhaisjakelu ja osoitteeton suorajakelu.

 

 

 

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast