Tilaa Uutiskirje!

Ensimmäinen lehtitalo täysin omaan varhaisjakeluun

Ajankohtaiset

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino alkaa ensimmäisenä lehtitalona Suomessa hoitaa lehtensä varhaisjakelun kokonaan itse. Toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaan mukaan syy on se, että Itellan hintalappu varhaisjakelulle on täysin kohtuuton.

Hinnan lisäksi kyse on ollut myös palvelun tasosta. Itella halusi hoitaa varhaisjakelussa vain taajamat  ja kattaa haja-asutusalueet yhteiskäyttölaatikoilla. Pihlajamaan mukaan tämä ei riitä asiakaspalvelutasoksi.

Tavoite on, että kesäkuun alusta Keskipohjanmaa ei enää kulje Itellan kyydillä, vaan koko jakelu hoidetaan itse.

Tavoite on, että kesäkuun alusta Keskipohjanmaa ei enää kulje Itellan kyydillä, vaan koko jakelu hoidetaan itse.

­ Työ hoituu pääosin yrittäjäpohjaisesti, mutta mahdollisesti ja luultavastikin meillä on jonkin verran myös omia jakajia, kertoo Pihlajamaa.

Keskipohjanmaan levikistä noin 90 prosenttia on varhaisjakelussa.

Oman jakelun järjestämisen aikataulu on tiukka.

Yritimme neuvotella Itellalta lisäaikaa, jotta oma organisaatio saadaan kuntoon ja reittikartat valmiiksi, mutta se ei ole tullut asioissa yhtään vastaan, sanoo Pihlajamaa.

Keski-Pohjanmaalla ei lähdetä omassa jakelussa täysin tyhjästä liikkeelle, sillä erilaiset yrittäjät jakavat jo noin 30 prosenttia lehdistä. Jakelusta kiinnostuneita yrittäjiä ja jakajia haetaan nyt lisää.  KPK on lisäksi palkannut projektipäälliköksi Jukka Heimovirran, jonka tehtävänä on vastata Itellan nyt jakamien alueiden siirtämisestä omaan jakeluun.

Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan Kirjapainon oma yrittäjäpohjainen varhaisjakelu kantaa lehdet noin 23 000 talouteen. Muutoksen jälkeen omaan jakeluun kuuluvia talouksia on noin 76 000.

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj -konserniin kuuluvat lehdet ovat seitsenpäiväinen Keskipohjanmaa ja paikallislehdet Kalajokilaakso, Kokkola, Perhonjokilaakso, Lestijoki, Kalajokiseutu, Nivala, Haapavesi ja Selänne. Konserni työllistää ennen uusia jakelujärjestelyjä noin 180 henkilöä.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast