Tilaa Uutiskirje!

”Emme tarvitse ulkomaisia guruja”

Broadsheetit käyvät vähiin, kun Ilkka ja Pohjalainenkin päättivät siirtyä tabloidiin.

Ajankohtaiset

Ilkka ja Pohjalainen muuttuvat tabloideiksi ensi vuoden keväänä. Syynä päätökseen on Ilkka-Yhtymän toimitusjohtajan Matti Korkiatuvan mukaan yhteistyön helpottuminen muiden tabloidiin jo siirtyneiden lehtien kanssa sekä lukijoiden ja ilmoittajien mielipiteet.

– Meillä ei ole ollut aiemmin painetta siirtyä pienempään kokoon. Pohjanmaalla lehti luetaan pääsääntöisesti kotona eikä työmatkan aikana, ja monet mainostajatkin ovat suosineet isoja pintoja. Nyt viimeaikaisissa tutkimuksissa olemme kuitenkin havainneet, että aika on kypsä ja toiveet ovat muuttumassa, Korkiatupa sanoo.

Ilkka ja Pohjalainen ovat mukana 12 sanomalehden yhteistyöverkostossa Lännen Mediassa, jossa lähes kaikki muut lehdet julkaistaan tabloidina. Korkiatuvan mukaan yhteisten aineistojen käyttö on samassa koossa helpompaa.

”Kun kaikki yhdeksän lehteämme ovat samankokoisia, se helpottaa mainosverkkomme toimintaa. Samat moduulit ja aineistot käyvät kaikkiin.”

Myös yhtiön paikallis- ja kaupunkilehdet ilmestyvät tabloidina.

– Kun kaikki yhdeksän lehteämme ovat samankokoisia, se helpottaa mainosverkkomme toimintaa. Samat moduulit ja aineistot käyvät kaikkiin.

Ilkan ja Pohjalaisen uudistus toteutetaan pääsääntöisesti omin voimin. Vaikutteita tulee Korkiatuvan mukaan muista Lännen Median lehdistä.

– Muutosta on valmisteltu jo pitkään. Emme tarvitse ulkomaisia guruja, Korkiatupa sanoo.

Lisäksi tämän vuoden aikana lehtien digitaaliset palvelut uudistuvat ja niiden käytettävyys paranee eri päätelaitteilla. Lehdillä tulee olemaan verkossa jatkossakin sekä maksullista että ilmaista sisältöä.

Ilkka-Yhtymän lehtien muutoksen jälkeen tabloidina ilmestyy enää kolme valtakunnallista tai maakuntalehteä: Keskipohjanmaa, Maaseudun Tulevaisuus ja Turun Sanomat. Näistä Keskipohjanmaa on kertonut harkitsevansa tabloidiin siirtymistä.

> Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje.

Lisää aiheesta