Tilaa Uutiskirje!

Eero Hyvönen nimitettiin JSN:n puheenjohtajaksi

Ajankohtaiset

Oikeustieteen kandidaatti Eero Hyvönen on valittu Julkisen sanan neuvoston (JSN) uudeksi puheenjohtajaksi. Hyvönen aloittaa tehtävässään 1.1.2020. Toimikausi kestää neljä vuotta.

Hyvönen siirtyy JSN:n puheenjohtajaksi Yle Metropolin ja Suomi-deskin päällikön tehtävästä. Hän on toiminut Ylellä myös aluetoiminnan kehityspäällikkönä ja Yle Hämeen päällikkönä.

Aiemmin Hyvönen on johtanut pitkään Nelosen uutisia vastaavana päätoimittajana Nelonen Medialla sekä Helsingin Sanomien päätoimittajana. Lisäksi hän on toiminut Radio Cityn ja Ylioppilaslehden päätoimittajana.

– Media-ala ja JSN elävät luottamuksesta siihen, että sananvapautta käytetään reilusti. Ytimessä on ihmisten oikeus tietää ja saada totuudenmukaista tietoa. Sen edistämisessä riittää työtä, vaikka Suomi pärjää hyvin kansainvälisissä mittauksissa, Hyvönen sanoo Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistyksen tiedotteessa.

Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistys päätti Hyvösen nimityksestä tänään torstaina. Kannatusyhdistys arvosti Hyvösen monipuolista kokemusta media-alan journalistisista johtotehtävistä sekä hänen motivaatiotaan puheenjohtajan tehtävään.

”Uskomme, että hän kykenee luotsaamaan JSN:ää menestyksellisesti aikana, jolloin luotettavan median tarve on poikkeuksellisen korostunut.”

– Hyvönen on osoittanut päätoimittajana vahvaa journalistisen etiikan hallintaa ja hyvää harkintakykyä kovissakin paikoissa. Uskomme, että hän kykenee luotsaamaan JSN:ää menestyksellisesti aikana, jolloin luotettavan median tarve on poikkeuksellisen korostunut, sanoo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Holmberg.

Hyvönen seuraa tehtävässä Elina Grundströmiä, joka on johtanut Julkisen sanan neuvostoa vuodesta 2016. Grundström ilmoitti toukokuussa, ettei hae toiselle puheenjohtajakaudelle. Tehtävää haki yksitoista henkilöä.

Puheenjohtajan valintaa valmistelleeseen lautakuntaan kuuluivat Sanomalehtien Liiton liittojohtaja Jukka Holmberg, Journalistiliton puheenjohtaja Hanne Aho, Aikakausmedian liittojohtaja Mikko Hoikka ja Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkö Timo Huovinen.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast