Tilaa Uutiskirje!

Demokraatti kilpailee lukijoista keskustelun erikoislehdellä

Ajankohtaiset

Poliittinen lehti Demokraatti alkaa julkaista joka kuukauden viimeisenä torstaina erikoislehteä, joka keskittyy yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Aikakauslehtimäinen numero jaetaan kaikille SDP:n jäsenille helmikuun lopusta alkaen.

Toimituspäällikkö Tua Onnela perustelee erikoisnumeroa sillä, että politiikassa on paljon monimutkaisia asioita, joita ei viisipäiväisen uutislehden arjessa ehdi avata.

Suunnitteluvaiheessa pyöriteltiin ajatusta erilaisista teemalehdistä. Toimitus kuitenkin totesi, että niitä on markkinoilla jo nyt.

– Laadukkaalle, toimitetulle ja valikoidulle keskustelulle on kova tilaus. Kohua ja polemiikkia syntyy vähän väliä. Ihmiset haluavat sanoa, mitä ajattelevat, mutta usein keskustelu netissä on aika uuvuttavaa, Onnela sanoo.

Demokraatin erikoisnumero leviää moninkertaisesti peruslehteä laajemmalle lukijakunnalle.

Aiemmin SDP:n jäsenille jaettiin kerran kuussa Demokraatti-lehti sekä sen välissä puoluetoimiston toimittama Aimo-liite.

Aimon ja päivän Demokraatin korvaavan erikoislehden on tarkoitus houkutella entistä enemmän ilmoittajia sekä puolueväkeä Demokraatin tilaajiksi. Erilaisilla sisällöillä toimitus haluaa varmistaa, ettei erikoisnumero kilpaile peruslehden kanssa.

Uudessa lehdessä on kolmenlaista keskustelua: uusia avauksia, juttujen sisällä tapahtuvaa näkemysten vaihtoa ja sisältöä joka auttaa lukijoita osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Se voi olla esimerkiksi faktatietoa pinnalla olevasta aiheesta tai vinkkejä iskevään argumentointiin.

– Meille on tärkeää, että lehdessä sallitaan monenlaisia näkemyksiä ja lukijaa voidaan provosoida. Eihän mitään keskustelua synny, jos kaikki ovat samaa mieltä, Onnela sanoo.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast