Sulje

Alma Media ja Ilkka-Yhtymä ”kihloihin”

Alma Median ja Ilkka-Yhtymän sanomalehdet suunnittelevat laajaa yhteistyötä sisältöjen vaihdossa ja tuotekehityksessä. Konsernit kirjoittavat aiesopimuksen tänään.

Jos yhtiöt pääsevät neuvotteluissaan yhteisymmärrykseen, Ilkka-Yhtymän lehdet irtaantuvat Sunnuntaisuomalaista julkaisevasta Väli-Suomen Mediasta vuoden 2014 alussa.

Seinäjoella ilmestyvä Ilkka ja vaasalainen Pohjalainen jättävät myös maakuntalehtien yhteisen ulkomaantoimituksen sekä Helsingin-toimituksen. Ilkka-Yhtymän lehdet siis vaihtavat leiriä Keskisuomalainen-konsernin lehtien, Karjalaisen, Kalevan, Etelä-Suomen Sanomien ja Turun Sanomien joukosta Alma Mediaan. Sopimus koskee myös molempien konsernien paikallislehtiä.

Ilkka-Yhtymän toimitusjohtaja Matti Korkiatuvan mukaan ratkaisu on tehty hyvässä yhteistyössä Väli-Suomen Median kanssa. Hänen mukaansa maantiede painaa päätöksessä.

– Alman kaksi suurinta maakuntalehteä ovat meidän naapurissamme. Kuulumme Tampereen suurtalousalueeseen, Korkiatupa sanoo viitaten tamperelaiseen Aamulehteen ja porilaiseen Satakunnan Kansaan.

Uuden yhteistyön tarkoitus on tehostaa toimintoja ja kehitystoimenpiteitä. Korkiatupa mainitsee myös, että Alma Mediassa on kokemusta tabloidista, vaikka formaatinvaihdokseen ei Pohjanmaalla ole asiakaspainetta.

 

Tiiviin yhteistyön konsernit

Sekä Alma Media että Ilkka-Yhtymä tekevät jo tahoillaan hyvin tiivistä konsernin sisäistä juttuvaihtoa. Molempien repertuaariin kuuluvat täysin läpinäkyvät päivälistat konsernin lehtien välillä, Almalla on jopa konsernin yhteinen uutispäällikkö.

Tarkkoja suunnitelmia tulevan yhteistyön muodoista, laajuudesta tai organisaatiomuutoksista ei vielä ole. Aikeissa on kuitenkin vaihtaa ainakin liitteitä, kotimaan- ja ulkomaanuutisia, kulttuuri- urheilu- ja verkkojournalismia sekä lukijaa arjessa auttavaa niin kutsuttua hyötyjournalismia, jota varten Almalla on oma toimituksensa.

– Tämä on niin kuin kihlajaiset, papin sana vielä puuttuu. Tässä on paljon yksityiskohtia, Korkiatupa kommentoi.

Ilkka-Yhtymä omistaa noin 30 prosenttia Alma Mediasta.

 

Kommentit

Odotettu uutinen.
Painettu media hakee etsii uutta asentoa taistelussa verkkomedian vetovoimaa vastaan. Yhdessä on helpompi löytää netistä ansaintamahdollisuuksia ja tuotantoa yhdistämällä tehdä printtimediaa edullisemmin ja kilpailukykyisesti. Ilkan omistus on niin suurta, että ei ole yhtään hyvää syytä olla yhdistämättä tuotantoa ja hyödyntää molempien vahvaa osaamista. Linja ei kavenna kenenkään toimintamahdollisuuksia vaan päin vastoin vapauttaa rutiineista voimaa erkikoistumiseen. Sitä pitäisi miettiä joka talossa.

Juha Haapakoski

Monimuotoisuuden tuhoahan tässä kylvetään.

Pekka