Tilaa Uutiskirje!

Aamulehdelle ja Sunnuntaisuomalaiselle kultaa – Pohjoismaiden parhaita sanomalehtien ulkoasuja palkittiin

Kaikkiaan viisi suomalaista sanomalehteä pääsi mitaleille Best of Scandinavian News Design -kilpailussa.

Aamulehti palkittiin koko lehden ulkoasua koskevassa sarjassa Society for News Design Scandinavian jokavuotisessa kilpailussa.|Sunnuntaisuomalainen sai Best of show -sarjan kultamitalin lihansyönnistä kertovan jutun ulkoasulla.|
Ajankohtaiset

 

Suomalaiset sanomalehdet ovat voittaneet kaksi kultamitalia Best of Scandinavian News Design -ulkoasukilpailussa. Tampereella ilmestyvä Aamulehti palkittiin parhaana Overall design -sarjassa, jossa arvioidaan lehtien ulkoasua kokonaisuutena.

Aamulehden ulkoasupäällikkö Stefani Urmas arvostaa palkinnon korkealle.

– Overall design on Pohjoismaiden arvostetuimman ulkoasukilpailun pääsarja. Sen voitto on kisan halutuin ja himotuin, ja nyt se tuli Aamulehdelle, hän toteaa Aamulehden uutisessa.

Lehti sai lisäksi neljä hopeaa ja yhden pronssin muun muassa etusivu- ja feature-sarjoissa sekä visuaalisessa kerronnassa.

”Verkossa visuaalisuuden haaste on se, että kaikki suunnitellaan kännykän näytölle, koska niin suuri osa lukee juttuja puhelimella.”

Toisen kultamitalin Suomeen nappasi Keskisuomalainen-konsernin maakuntalehdissä sekä Karjalaisessa julkaistava sunnuntaisivusto Sunnuntaisuomalainen.

Graafikko Anniina Louhivuoren kuvitus lihansyönnistä kertovaan juttuun Lihan himo voitti sekä feature-sarjan kultamitalin että Best of Show -palkinnon, joka annetaan kaikkien sarjojen parhaalle työlle.

Louhivuori on vuosien mittaan palkittu kymmenillä palkinnoilla, mutta ei koskaan aiemmin kultamitalilla. Sunnuntaisuomalaisen tuottajan Ville Grahnin mukaan Best of Show -palkintoa ei edes jaeta joka vuosi, vaan tuomaristo antaa sen harkintansa mukaan yhdelle poikkeuksellisen hyvälle työlle.

Grahnin mukaan Louhivuoren 20 vuotta tasaisesti jatkunut menestys kertoo siitä, että palkinnot eivät ole olleet satunnaisia, vaan Sunnuntaisuomalaisen ulkoasu on ollut kaiken aikaa huippuluokkaa.

– Minusta on mahtavaa, että Sunnuntaisuomalaisen voi perustellusti sanoa olevan ulkoasultaan Suomen paras viikonloppusivusto ja kansainvälisestikin huipputasoa, Grahn toteaa.

Tänä vuonna sivusto sai yhteensä viisi mitalia. Muun muassa Sunnuntaisuomalaisen tabloidiuudistus palkittiin.

Mitalien määrällä tarkasteltuna suomalaista sanomalehdistä parhaiten menestyi Helsingin Sanomat. Se sai viisi hopeaa ja kahdeksan pronssia.

Lehti palkittiin esimerkiksi digitaalisen sarjan hopeamitalilla Välitilinpäätös-nimisestä verkkojutusta, joka päivittyy sen mukaan, mitä tietoja lukija itsestään syöttää. Jutun on tehnyt lehden datadeskin esimies Juhani Saarinen.

– Verkossa visuaalisuuden haaste on se, että kaikki suunnitellaan kännykän näytölle, koska niin suuri osa lukee juttuja puhelimella. Visuaalisuus on silti tärkeää, ja hyvin suunnitellulla visuaalisuudella voi erottua muista, hän toteaa Helsingin Sanomien jutussa.

Suomalaisista lehdistä palkintoja saivat myös Hufvudstadsbladet ja Turun Sanomat.

Society for News Design Scandinavian (SNDS) järjestämään kilpailuun osallistui yli 70 mediataloa seitsemästä maasta Pohjoismaista ja Baltiasta. Painettujen lehtien sarjaan lähetettiin lähes 500 työtä ja digitaaliseen sarjaan noin 100. Kaikki palkitut on listattu kilpailun verkkosivulla.

 width=

Sunnuntaisuomalainen sai sekä feature-sarjan kultamitalin että Best of show -palkinnon lihansyönnistä kertovan jutun ulkoasulla.

Korjattu 3.10. klo 14:58: Sunnuntaisuomalainen sai Lihan himo -jutullaan kultamitalin feature-sarjassa ja tämän lisäksi Best of show -palkinnon. 

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta